Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ОБСЄ дали надію угорцям Закарпаття на створення у області так званого угорського виборчого округу

ОБСЄ дали надію угорцям Закарпаття на створення у області так званого угорського виборчого округу

ОБСЄ дали надію угорцям Закарпаття на створення у області так званого угорського виборчого округу
Згідно аналізу Науково-дослідного інституту з питань національної політики Угорщини, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у своєму повідомленні заявила, що виборчі округи в...

Згідно аналізу Науково-дослідного інституту з питань національної політики Угорщини, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у своєму повідомленні заявила, що виборчі округи в Україні, сформовані за співвідношенням національностей, повинні бути пріоритетним питанням.

ВІДЕО ДНЯ

Місія зі спостереження ОБСЄ наголосила, що проконсультувавшись з нацменшинами та звернувши увагу на їхню частку, країна повинна якомога швидше переформувати виборчі округи. За результатами аналізу, заява ОБСЄ – відповідний сигнал для партії угорців Закарпаття – «KMKSZ» – що потрібно виносити це питання на порядок денний, а також добиватися від ЦВК створення виборчого округу в Закарпатті, де проживає переважна більшість угорського населення.

Спостерігачі дострокових парламентських виборів від ОБСЄ вже на другий день після виборів у своєму попередньому звіті зафіксували порушення: виборча комісія не створила виборчі округи за етнічним аспектом. У заключному грудневому звіті йдеться про те, що виборці, які відносяться до нацменшин, не довіряють виборчій системі, яка, між іншим, є несприятливою для партій нацменшин. Малочисельні нацменшини потрапили у список кандидатів лише від однієї великої партії. А таких кандидатів, які проводили передвиборчу кампанію виключно як представники нацменшин, балотувалося всього чотири, серед них голова «KMKSZ» Ласло Брензович, який потрапив у парламент від списку Блоку Петра Порошенка. Звіт складається з двадцяти однієї пропозиції, вісім з яких виступають як пріоритетні, а в ряді останніх – створення виборчого округу в регіоні з переважною більшістю угорського населення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно