Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Тячеві відбулось своє "Червене вино" (ФОТО)

У Тячеві відбулось своє "Червене вино" (ФОТО)
На свято Василя відбувся районний огляд-конкурс вертепів та колядницьких груп «Вертеп-2015», а також «Червене вино». На традиційний захід зібрались колядницькі групи та вертепи з сіл та селищ району,...

На свято Василя відбувся районний огляд-конкурс вертепів та колядницьких груп «Вертеп-2015», а також «Червене вино». На традиційний захід зібрались колядницькі групи та вертепи з сіл та селищ району, а також винороби-аматори.

ВІДЕО ДНЯ

Вишикувавшись у колону біля міської ради, колядники, весело колядуючи, урочисто рушили до новорічної ялинки, що перед будинком культури, де власне, відбулося дійство.

Різноманіття святкової програми склали виставки образотворчих робіт вихованців ДШМ району, де учні зобразили своє бачення ночі народження Христа, чарівної Різдвяної казки та красуні-зими. На сцені колядували учасники конкурсів «Колядка» та «Вертеп» всіх вікових категорій з Лопухова, Дубового, Ганич, Буштина, Солотвина та інших населених пунктів. Фантазія учасників конкурсу була безмежною. Тож і не дивно, що вбрання всіх колядницьких груп, вертепів та бетлегемів були по-своєму колоритні та барвисті.

Реклама

Поки одні насолоджувалися колядуваннями, інші смакували вина різних сортів та допитувалися виробників про таємниці виготовлення п’янкого напою.

Переможців визначили вже ближче до вечора, а їх було чимало.

Реклама

Відтак у огляд-конкурсі вертепів «Вертеп-2015» перше місце зайняли колядники з Тисалівського СК та Буштина, другими стали Тарасівський БК та Дубівська ДШМ, третє місце розділили Тересвянська ДШМ, Солотвинська ДШМ, Лопухівський БК. У номінації «Колядка» перше місце виборов хор з Руського Поля, Нересницька ДШМ, друге місце посіли Нересницький БК, Углянська ДШМ, а третє – Новобарівський СК, Новоселицький СК та Ганичівська ДШМ.

Не без перемоги зі свята додому повернулися й винороби. Так, найкращими цього разу стали І.Роман з Руського Поля, Н.Пермінова з Грушева, які розділили між собою перше призове місце. На другому місті опинилися Ю.Куцин з етнографічного музею «Калина» з с. Калин, Н.Орсаг з Чумальова. Третіми стали Н.Заяць з Тернова, Л. Немеш з с. Угля.

У цілому, завдяки зусиллям організаторів, свято видалося досить позитивним та різдвяним, присутні мешканці міста та гості свята розважилися на славу.

Реклама

Нагадаємо, що минулого дня у Мукачеві завершився фестиваль "Червене вино".

У Тячеві відбулось своє "Червене вино" (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно