Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Одесити крали у закарпатських автомобілістів іноземні номерні знаки

Одесити крали у закарпатських автомобілістів іноземні номерні знаки

Одесити крали у закарпатських автомобілістів іноземні номерні знаки
Власник машини виявляв відсутність номерних знаків, а на машині – записку із номером телефону. Коли потерпілий телефонував за вказаним номером, йому казали, що можуть повернути номери за винагороду....

Власник машини виявляв відсутність номерних знаків, а на машині – записку із номером телефону. Коли потерпілий телефонував за вказаним номером, йому казали, що можуть повернути номери за винагороду. Суми називались різні, але здебільшого дві тисячі гривень. Якщо людина казала, що не має стільки, зловмисники зменшували суму "відкупного".

ВІДЕО ДНЯ

Гроші треба було переказати на вказаний номер банківської картки, після чого власнику телефонував невідомий і казав, де лежать його номерні знаки. Потерпілі знаходили їх у снігу неподалік від машини, в підвалах, каналізаційних люках, на деревах, між гаражами і навіть під підвіконниками на перших поверхах будинків.

Міліція була переповнена заявами від громадян про викрадення номерних знаків. Критичні замітки на адресу правоохоронців з′явилися в Інтернет-мережі, в ЗМІ. Серед людей пішов поголос, що в області з′явилася банда, що спеціалізується на викраденні номерів, а позаяк серед потерпілих були й відомі в краї громадські діячі, журналісти, то пішли розмови і про залякування опонентів, зведення рахунків тощо.

Реклама

- Наразі по справі проходять два жителі Одеси віком 27 і 29 років, - розповідає полковник Василь Лешко.- Обидва раніше судимі, один за пограбунок, інший за крадіжки. Спершу одесити приїхали на Закарпаття на машині, відслідкували ситуацію і ще до нового року почали красти номери з машин. Відтак повернулись додому в Одесу, а після нового року знову приїхали до нас на "гастролі".

Складність затримання злодіїв полягала в тому, що ті надовго ніде не затримувались, ночували по різних готелях у різних районах області. Тобто щодня міняли своє місце дислокації. Відповідно, треба було задіювати якомога більше особового складу, аби вирахувати місце знаходження зловмисників і затримати їх. Попалися ж вони у м.Чоп, де пересувалися в найнятій машині.

Реклама

Затриманих "гастролерів" притягають до кримінальної відповідальності відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.185 (Крадіжка) та ст.189 (Вимагання). Слідство також повинно встановити можливих спільників затриманих злодіїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно