Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві відбувся конкурс колядників "Бетлегем-2015"

В Іршаві відбувся конкурс колядників "Бетлегем-2015"
Учора, 14 січня, у Іршаві почався районний фестиваль вертепів і колядницьких колективів. Учасники дев’яти колядницьких колективів пройшлися урочистою ходою центральною вулицею міста, символічно...

Учора, 14 січня, у Іршаві почався районний фестиваль вертепів і колядницьких колективів.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники дев’яти колядницьких колективів пройшлися урочистою ходою центральною вулицею міста, символічно взявши старт від Свято-Іллінського храму міста до центральної площі. Саме там і відбулося головне дійство, на яке чекали сотні іршавчан та гостей міста.

Розпочавши фестиваль, іршавчани хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів АТО. Після чого зі словом привітання виступили т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець, заступник голови райради Петро Добромільський, а також мер міста Степан Бобик.

Реклама

На сцені виступили численні колективи представляючи свої села: Кам’янське, Брід, Довге, Приборжавське, Великий Раковець, Осій, Ільниця, Арданово, а також Іршавська «Кирниченька», Іршавський РБДТ та інші. Всього у фестивалі цього року взяло участь 27 колективів. Порівняно з минулим роком це набагато менше, адже минулоріч таких було близько 40.

У ролі ведучих виступили Микола Боїшко та головний тамада Іршавщини Юрій Мельник. Першими серед учасників презентувала виступ Іршавська «Кирниченька». Костюми учасників були найрізноманітнішими - від традиційних «Баби» й «Діда», «Чорта», «Ангелів» до «Короля» й «Солдатів» тощо.

Реклама

Серед натовпу також розмістили скриньку, за допомогою якої іршавчани від початку й до кінця виступу колядницьких колективів збирали кошти для учасників АТО у рамках акції «Подаруй добро на Різдво».

Фестиваль відбувся за сприяння Іршавської районної державної адміністрації, відділу культури і туризму Іршавської РДА, а також Іршавського районного будинку культури.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно