Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Одним із найпоширеніших злочинів в Ужгороді є крадіжки з автомобілів

Одним із найпоширеніших злочинів в Ужгороді є крадіжки з автомобілів

Одним із найпоширеніших злочинів в Ужгороді є крадіжки з автомобілів
Більшість злочинів, які скоюють в Ужгороді, це злочини проти власності. А одним із найпоширеніших серед них є крадіжки з автомобілів. Нерідко легкодоступними мішенями автівки робить недбалість їх...

Більшість злочинів, які скоюють в Ужгороді, це злочини проти власності. А одним із найпоширеніших серед них є крадіжки з автомобілів. Нерідко легкодоступними мішенями автівки робить недбалість їх власників.

ВІДЕО ДНЯ

Проаналізувавши всі звернення громадян, які надійшли до Ужгородського міськвідділу міліції торік і з початку року, можна зробити висновки, що в більшості випадків потерпілі самі спокушають злочинців до скоєння крадіжок, – зазначає  Діана Дорогій, речниця Ужгородського МВ УМВС.

Майже в кожному зверненні до правоохоронців потерпілі зазначають, що залишили в машині цінні речі - гаманець, сумочку, мобільний телефон тощо. У зв’язку з цим можна зробити висновки, що зловмисники скоюють правопорушення перш за все через недбале відношення до своєї власності самих потерпілих. Варто пам’ятати, що окрім права на майно, ми маємо і обов’язок - забезпечити його збереження.

Реклама

Як правило, крадіжки з автомобілів скоюються у вечірній та нічний час. Для злодія не має значення, яка марка автомобіля, їх цікавить лише те, що знаходиться в салоні.

Улюблені місця «роботи» злодіїв - двори, стоянки без охорони та відеоспостереження, а також парковки біля торговельних і розважальних закладів. Часто інтерес у злодіїв викликають машини, залишені в малолюдних і погано освітлених місцях.

Реклама

Часто здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, автомагнітоли. Звісно, забирають вони з салонів і гроші, гаманці, сумки і барсетки, мобільні телефони, документи тощо. При цьому не важливо, де лежить здобич – на передньому чи задньому сидінні, в замкненому на ключ бардачку чи зачиненому багажному відділенні. Крадій ламає замок дверцят, розбиває скло, аби проникнути в машину, чим завдає більші збитки, ніж вартість самого викраденого майна. Нерідко злодії використовують сучасні сканери для відключення захисної сигналізації на машині. В цьому випадку про несанкціоноване відкриття автомобіля попередить сигналізація з функцією зворотного зв’язку.

Часто крадіжки з автомобілів не пов’язані з самим проникненням у салон. Злодії знімають з машини дзеркала заднього виду, колеса, і навіть номерні знаки, чого останнім часом особливо побільшало в Ужгороді і в усій області.

Ужгородський міськвідділ міліції радить власникам автотранспорту, як максимально захистити своє майно та не стати жертвою злочинців:

Реклама

- не залишайте в салоні автомобіля цінні речі, заберіть їх додому, в крайньому випадку заховайте їх подалі;

- не залишайте ключі в машині, навіть покидаючи її ненадовго;

- виходячи з автомобіля навіть на короткий час, включайте сигналізацію та інші засоби охорони;

- залишаючи автомобіль на парковках біля торгівельних чи розважальних закладів, ставте його в місці, яке знаходиться в огляді відеокамер, або на добре освітлених місцях парковки;

- ніколи не залишайте свій автомобіль відкритим, навіть якщо ви вийшли на хвилинку, наприклад купити що-небудь в магазині або кіоску;

- покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті двері і вікна автомобіля;

- якщо ви залишаєте автомобіль на ніч, виберіть добре освітлене місце, не залишайте машину в місцях з густою рослинністю;

Реклама

- ставте машину впритул до стіни будинку або ближче до іншого автомобіля, щоб затруднити злочинцеві проникнення до неї.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно