Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На храмове свято до Хуста з’їхались 20 священиків

На храмове свято до Хуста з’їхались 20 священиків
9 січня, на третій день Різдва, до церкви святого первомученика та архідиякона Стефана і цілителя безсребреника Пантелеймона в Хусті з’їхались 20 священиків з усього Закарпаття. Відгукнулись вони...

9 січня, на третій день Різдва, до церкви святого первомученика та архідиякона Стефана і цілителя безсребреника Пантелеймона в Хусті з’їхались 20 священиків з усього Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Відгукнулись вони на запрошення пароха храму отця Тараса Ловски та його сотрудника отця Ярослава Коростіля. Прибули отці до Хуста, щоб розділити з тутешніми парафіянами радість народження Ісуса та вшанувати пам'ять святого первомученика та архідиякона Стефана.

- Дуже тішить те, що зібралося так багато святих отців, щоб разом із нашими вірниками та вірниками інших парафій поділитися радістю різдвяного свята. Щоб у молитві торжественній Літургії звернутися до архідиякона Стефана з проханням про заступництво та допомогу. А особливо про мир у нелегкий для України час, - каже отець Ярослав.

Реклама

Про значення свята розповів протоієрей отець Владислав Ігнатишин, священик Ужгородського греко-католицького кафедрального собору:

- Важливо пам’ятати одну річ: християни зі своїх витоків завжди були переслідувані. Три століття була переслідувана наша греко-католицька церква. Христос, щойно народившись, був переслідуваний царем Іродом. Це є важлива прикмета християн – бути переслідуваним. Якщо нас уже ніхто не переслідує, задаймось питанням, чи все ми робимо правильно.

Реклама

Для нас, християн, це є перманентна, навіть обов’язкова річ. Це такий супровідний знак: якщо вас переслідують, бо ви християни, ви знаходитесь у тому належному статусі, який обіцяв Христос. А Він обіцяв: «Я був переслідуваний. Будуть переслідувати і вас».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно