Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Цьогоріч податок на нерухомість "вдарить" по кишені закарпатців (ВІДЕО)

Цьогоріч податок на нерухомість "вдарить" по кишені закарпатців (ВІДЕО)

Цьогоріч податок на нерухомість "вдарить" по кишені закарпатців (ВІДЕО)
У новому році на українців чекають і нові податки. Урядова ініціатива наповнення бюджету за рахунок «розкоші» в суспільстві сприймається неоднозначно. Люди кажуть, податок на нерухомість вдарить аж...

У новому році на українців чекають і нові податки. Урядова ініціатива наповнення бюджету за рахунок «розкоші» в суспільстві сприймається неоднозначно. Люди кажуть, податок на нерухомість вдарить аж ніяк не по багатіях.

ВІДЕО ДНЯ

Новий рік – нові податки. З таким лозунгом уряд, засукавши рукави, приступив до збору грошей з багатих українців. Принаймні, так видається на перший погляд. Зокрема, податок на елітні автомобілі, яких урядовець нарахував усього трохи більше 17-ти тисяч з понад мільйона зареєстрованих, збере по 25 тисяч гривень з кожного – що не так і мало. Під цей фіскальний прес підпадають автівки об‘ємом двигуна понад 3-и літри і не старіші 5-ти років. Таке нововведення пересічні громадяни підтримують. А ось що справді вразило і не на жарт перелякало людей – це податок на нерухомість. Відтепер, згідно з урядовими ініціативами, багатіями вважаються громадяни, які володіють квартирою понад 60 квадратних метрів і будинками площею більше ста двадцяти квадратів. За кожен метр понад цю норму доведеться платити. З огляду на місцеві особливості забудови – переважна більшість приватного сектора не тільки в містах, а й селах області перевищує встановлені урядом граничні норми. Тож платити доведеться всім. Навряд чи урядовцям добре відома регіональна особливість Закарпаття, проте певні поступки були на всяк випадок продумані. Зокрема ставка податку не повинна перевищувати 24 гривні за кожен наступний, житловий квадрат, а рішення щодо впровадження таких ставок покладається виключно на органи місцевого самоврядування. Тож новий рік, який і так обіцяє бути важким, доведеться прожити з ще дужче затягнутими пасками.

Які ще новинки запровадив уряд та хто за це платитиме, детальніше у відеосюжеті каналу "М-Студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно