Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У НПП "Синевир" обговорювали стан дерев’яної архітектури Закарпаття

У НПП "Синевир" обговорювали стан дерев’яної архітектури Закарпаття

У НПП "Синевир" обговорювали стан дерев’яної архітектури Закарпаття
На базі візит-центру Національного природного парку «Синевир» відбувся «круглий стіл» на тематику збереження культурного ландшафту і його ролі у розвитку туризму. Зібрання відбулося під головуванням...

На базі візит-центру Національного природного парку «Синевир» відбувся «круглий стіл» на тематику збереження культурного ландшафту і його ролі у розвитку туризму. Зібрання відбулося під головуванням директора парку Миколи Дербака.

ВІДЕО ДНЯ

Для учасників «круглого столу» директор організації Machaon International Світлана Бєлова і науковий співробітник Університету Менделя Радослав Влк, презентували досвід Чехії, Словаччини, Угорщини і Польщі у справі охорони культурного ландшафту, дотримання характерного для певного регіону будівництва, використання традиційного господарювання у розвитку туризму тощо. Своїми думками з приводу обговорюваної теми поділилися директор НПП «Синевир» Микола Дербак, заступники директора Іван Маркович і Юрій Тюх, сільський голова села Колочава Василь Худинець, науковий співробітник Національного музею народної архітектури та побуту Оксана Олійник, науковий співробітник парку Юрій Ярема, інформує прес-служба НПП "Синевир".

«Круглий стіл» відбувся у рамках міжнародного проекту «Дерев’яна архітектура в культурному ландшафті: виклики сучасності», який підтриманий програмою Європейського Союзу «Інвестиції в людей». Головною метою проекту є попередження деградації цінних культурних ландшафтів в історичних поселеннях, охоронних зонах пам’яток і музеїв просто неба, національних парках Східної Європи. Одним з таких об’єктів є НПП «Синевир», у регіоні якого збереглися старі дерев’яні будівлі або навіть цілі поселення, де люди дотримуються традиційного будівництва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно