Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатті зараз проживають понад 3100 переселенців

У Закарпатті зараз проживають понад 3100 переселенців
25 грудня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу і відеоконференція з регіональними штабами щодо соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території...

25 грудня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу і відеоконференція з регіональними штабами щодо соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

ВІДЕО ДНЯ

Від Закарпаття у заході взяли участь: заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей, начальник департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Пригара та керівники низки структурних підрозділів облдержадміністрації, – пише У ДСНС України у Закарпатській області.

Як озвучили під час відеоконференції, наразі регіони України надали умови для проживання 610 тисячам громадянам з Донбасу та Кримського півострова. Водночас кількість зареєстрованих осіб становить 775 тисяч. Це пояснюють так званим «пенсійним туризмом», коли люди похилого віку виїжджають за межі районів проведення АТО лише для отримання пенсії, а потім одразу повертаються назад.

Реклама

Сьогодні найбільше переселенців проживають у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській та Київській областях.

На Закарпатті наразі перебувають на обліку 3132 людини. Із них 2879 осіб приїхали зі Сходу України, ще 253 – з Криму. Усіх громадян, які звернулися до регіонального штабу, забезпечили тимчасовим житлом.

Реклама

Під час відеоконференції основним завданням, що стосується допомоги тимчасово переміщеним особам, назвали вирішення проблем соціального характеру. Це, зокрема, відновлення соціальних виплат, створення нових робочих місць і працевлаштування осіб, гуманітарна допомога і співпраця з громадськими та волонтерськими організаціями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно