Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівські чиновники обговорювали подальшу долю закинутих об’єктів

Тячівські чиновники обговорювали подальшу долю закинутих об’єктів

Тячівські чиновники обговорювали подальшу долю закинутих об’єктів
Учора під час чергової наради в Тячівській райдержадміністрації т.в.о. голови Василь Йовдій поставив на опрацювання питання щодо об’єктів незавершеного будівництва в районі, де замовником виступає...

Учора під час чергової наради в Тячівській райдержадміністрації т.в.о. голови Василь Йовдій поставив на опрацювання питання щодо об’єктів незавершеного будівництва в районі, де замовником виступає райдержадміністрація.

ВІДЕО ДНЯ

Це в першу чергу стосується новобудов дошкільних навчальних закладів, зведення яких розпочато в минулі роки, однак через недофінансування так і не було завершено, інформує прес-служба райдержадміністрації.

Більше того, виконання основних запланованих робіт залишились лишень на папері у вигляді розроблених проектно-кошторисних документацій та затверджених договорів з підрядниками.

Реклама

До прикладу, будівництво нового садочка у селі Глибокий Потік на 40 дитячих місць (2 групи) з 2012 року і до цього часу просунулось лише на виритий котлован для фундаменту. Через брак коштів більше нічого зробити так і не вдалося. Аналогічна ситуація склалася із замороженим будівництвом дитячого садочку в селі Чумальово. На жаль, тут уже зведений фундамент заростає бур’янами.

Подібна доля спіткала і садочок в Калинах. Дещо більш поблажливою вона виявилася до тересвянського комплексу «Веселка», на який минулоріч було спрямовано відповідні кошти з метою реконструкції та добудови.

Реклама

Як узагальнив Василь Михайлович, потрібно прийняти рішення щодо передачі цих об’єктів на баланс сільських рад, що дасть змогу використати кошти місцевих бюджетів, яких у деяких радах за роки накопичилось чимало. Так, для прикладу у тій же Тересві залишок бюджету розвитку складає майже 4 мільйони гривень.

Тож чому б не спрямувати їх для завершення робіт ДНЗ «Веселка». Тим паче, що потреба у забезпеченні місць в садочку серед населення зростає. Варто врахувати й те, що органи місцевого самоврядування отримають більше повноважень у зв’язку із запланованою децентралізацією влади, що дасть змогу сільським радам вирішувати питання соціальної сфери, у тому числі й добудови таких ось об’єктів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно