Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська прокуратура повернула 150 га водного фонду державі

Закарпатська прокуратура повернула 150 га водного фонду державі

Закарпатська прокуратура повернула 150 га водного фонду державі
Апеляційним господарським судом Закарпатської області залишено в силі рішення Господарського суду за позовом прокуратури Закарпатської області про розірвання договору оренди водного об’єкту,...

Апеляційним господарським судом Закарпатської області залишено в силі рішення Господарського суду за позовом прокуратури Закарпатської області про розірвання договору оренди водного об’єкту, укладеного між Іршавською РДА і одним із суб’єктів господарювання та повернення державі земельної ділянки, у тому числі прибережної захисної смуги, на території якої знаходиться об’єкт водного фонду – водосховище загальнодержавного значення «Роман Потік» осушувальної системи «Чорний Мочар» площею понад 150 га, зазначили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян і державиу сфері земельних відносин Іван Костів: «Основними підставами для звернення прокуратури до суду стало використання водного об’єкту без правоустановчих документів на землю (договору оренди) та порушення вимог водного законодавства у частині відсутності паспорту водного об’єкта, спеціальне водокористування здійснювалось без дозвільних документів».

Вищевказані порушення та недобросовісне використання зазначеного водного об’єкта загальнодержавного значення у кінцевому випадку призводять до значних втрат бюджетів різних рівнів, зокрема у вигляді недонадходжень від плати за землю (у даному випадку орендної) та збору за спеціальне використання води. В подальшому держава зможе надати цю ділянку законослухняним водокористувачам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно