Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Учні та педагоги закарпатських ПТУ допомагають воїнам АТО (ФОТО)

Учні та педагоги закарпатських ПТУ допомагають воїнам АТО (ФОТО)

Учні та педагоги закарпатських ПТУ допомагають воїнам АТО (ФОТО)
Події в Україні сколихнули громадськість. Попри усі труднощі, які Україні доводиться долати, вражає згуртованість, патріотизм та небайдужість сотень тисяч українців. Волонтерство стало масовим...

Події в Україні сколихнули громадськість. Попри усі труднощі, які Україні доводиться долати, вражає згуртованість, патріотизм та небайдужість сотень тисяч українців.

ВІДЕО ДНЯ

Волонтерство стало масовим явищем, засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Нині доброчинність і чуйність людей є в усіх сферах життя. Волонтери стали справжніми ангелами-охоронцями для багатьох громадян, що потребують допомоги. Не стоять осторонь й педагогічні та учнівські колективи професійно-технічних навчальних закладів Закарпаття.

Учень Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Андрій Матяшовський став волонтером благодійного фонду „Підтримай армію України”, громадської організації „Патріот”, які збирають фінансову допомогу та продукти харчування у супермаркетах міста для військових на сході. „Стати волонтером мене підштовхнуло бажання бути корисним для суспільства. Як досягну 18 років планую записатися добровольцем у батальйон „АЗОВ”, щоб відстоювати територіальну цілісність моєї країни” - зазначає юнак.

Реклама

Протягом листопада-грудня 2014 року у співпраці з громадською організацією Карпатська ініціатива „Волонтерський Рух підтримки закарпатських військових” учні Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ з професії швачка шили теплі вовняні пояси для потреб військових. Учасники гуртка народної творчості „Калина” під керівництвом Довгомелі В.П. виготовили власноруч для воїнів квіти-обереги з побажаннями миру, процвітання незалежної України, а воїнам – якнайшвидшого повернення додому здоровими й неушкодженими.

Учні першого курсу з професії секретар керівника (організації, підприємства, установи); оператор комп’ютерного набору ВПУ № 3 м. Мукачево зініціювали та провели благодійну акцію „Підтримаємо наших солдат сьогодні”. Дівчата та їх керівники зібрали чимало теплих речей, продуктів харчування, засобів гігієни і доправили їх у Мукачівський військовий шпиталь, де зустріли волонтерів руху підтримки Закарпатських військових. Усі разом вони сортували зібране для відправки у Дебальцево, де перебувають наші земляки.

Реклама

Із 11 по 28 листопада 2014 в ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей» проходила акція на підтримку воїнів – учасників АТО під девізом „Поділися теплом!”, у ході якої працівниками та учнями ліцею було зібрано 9105 грн. За ці кошти придбано 21 комплект термобілизни та 21 пару терморукавиць, які відправили воїнам військової частини А 1556 м. Мукачево, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Разом з теплими речами учні надіслали військовим листи-подяки, в кожен з яких вклали часточку свого серця, душі, щирі слова подяки і побажання якнайскорішого повернення додому.

Педагогічний та учнівський колективи Перечинського професійного ліцею долучилися до акції „Зігрій солдата”. Акція мала на меті зібрати необхідну матеріальну допомогу для поранених вояків, які перебувають на лікуванні в Мукачівському військовому шпиталі та бійців, які боронять суверенітет та незалежність України на східних рубежах держави. Свій одноденний заробіток педагогічний колектив ліцею перерахував на потреби військових, а члени учнівського самоврядування організували збір коштів та відправлення платних смс-повідомлень серед учнівської молоді.

Продукти харчування, зібрані педагогами та учнями Міжгірського професійного ліцею, передані в Мукачівський військовий шпиталь. У листопаді на зібрані грошові кошти (понад 5000 грн.) закуплено теплий одяг, шкарпетки та спальні мішки для воїнів 128-ї гірсько-піхотної бригади, дислокованої в м. Ужгород.

Реклама

Вихованці Тячівського професійного ліцею взяли участь в акції милосердя „Допоможи воїнам АТО”, в ході якої майбутні кухарі реалізували приготовлену власними руками солодку випічку. Зібрані кошти передані працівникам ліцею, які знаходяться в зоні АТО.

Дієву допомогу бійцям на передовій організували у ВПУ № 34 м. Виноградів. У електрогазозварювальній майстерні педагогами налагоджено випуск саморобних мобільних обігрівачів. Силами учнів зібрано витратні матеріали для перших одинадцяти "буржуйок", частина з яких уже обігріває наших воїнів у Дебальцевому, інші – найближчим часом будуть відправлені за допомогою волонтерів на Схід. Пристрій виготовлено з газового балону. Він легкий і зручний у застосуванні. З його допомогою можна зігрітись, підігріти чи зготувати їжу. Зверху споруджено зйомну конструкцію для сушки взуття чи одягу. Виготовляти такі обігрівачі працівники училища можуть у необхідній кількості, оскільки це потребує мінімальних витрат.

Такі ж три „буржуйки” власноруч виготовив майстер виробничого навчання Міжгірського професійного ліцею Віталій Дунаєв. Також руками учнів та педпрацівниками ліцею виготовлено дві маскувальні сітки для воїнів 128-ї гірсько-піхотної дивізії в зону АТО.

Сподіваємося, що підтримка працівників професійно-технічної освіти Закарпаття, учнівських колективів ПТНЗ додасть воїнам наснаги та впевненості у тому, що вдома про них думають і піклуються, а дітям-переселенцям – відчуття захищеності і турботи, розуміння, що Україна є неподільною державою, де живуть справді щирі, чуйні люди, здатні творити добро.

Учні та педагоги закарпатських ПТУ допомагають воїнам АТО (ФОТО) – 01
Учні та педагоги закарпатських ПТУ допомагають воїнам АТО (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно