Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Німеччина може виділити 4 мільйони євро на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів у Закарпатті

Німеччина може виділити 4 мільйони євро на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів у Закарпатті

Німеччина може виділити 4 мільйони євро на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів у Закарпатті
4 млн. євро Україна може отримати від Німеччини на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів Карпатського біосферного заповідника у селі Кваси. Про це стало відомо після зустрічі...

4 млн. євро Україна може отримати від Німеччини на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів Карпатського біосферного заповідника у селі Кваси. Про це стало відомо після зустрічі Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з представниками уряду Федеративної Республіки Німеччина.

ВІДЕО ДНЯ

За кошти української сторони було розроблено проектно-кошторисну документацію. Представники наукових та освітніх закладів Німеччини, Словаччини і ще низки країн західної та центральної Європи висловили бажання брати участь в наукових та освітніх заходах центру.

Ще 15 млн. євро Німеччини планує надати Україні для на збереження особливо цінних лісових екосистем з метою їх адаптації до змін клімату. Міністерство готове залучити до відповідного проекту території національних природних парків та заповідників, які потребують заліснення, зміни вікового та видового складу лісів.

Реклама

«Сьогодні ми не пропускаємо жодної можливості залучення міжнародної фінансової допомоги до вирішення проблем всередині країни у всіх галузях. Німецька сторона готова вже виділити 14 млн. євро, ще 19 млн. євро – це предмет обговорень, але я певний, що ми зможемо довести свою спроможність реалізувати ці проекти і прозоро витратити кошти, надані українському уряду», – підкреслив Ігор Шевченко.

Німецька сторона відзначила високий рівень співпраці України та Німеччини у збереженні Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно