Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові розпочався традиційний різдвяний ярмарок (ФОТО)

У Берегові розпочався традиційний різдвяний ярмарок (ФОТО)
Протягом 19–21 грудня у центрі Берегова діятиме І-й Берегівський Різдвяний ярмарок. Мета заходу показати традиції святкування Різдва на Берегівщині, а також створити чудовий святковий настрій для...
ВІДЕО ДНЯ

Протягом 19–21 грудня у центрі Берегова діятиме І-й Берегівський Різдвяний ярмарок. Мета заходу показати традиції святкування Різдва на Берегівщині, а також створити чудовий святковий настрій для берегівчан та туристів міста.

Дощова погода внесла деякі корективи в програму і виступи музичних гуртів відбуваються у великому наметі. Так, у центрі міста лунають народні пісні, а народні умільці Берегівщини пропонують традиційні страви та напої. Однією з умов організаторів ярмарку було просування саме народних виробів, уникаючи неякісних китайських сувенірів, що останнім часом заполонили закарпатські фестивалі і ярмарки, нівелюючи традиційні народні промисли.До речі, бажаючі можуть побачити процес створення рушника на старовинному ткацькому верстаті.

Реклама

На прилавках ярмарку можна придбати імбирне печиво та пряникові хатинки, домашні тістечка, смажену гурку з картоплею, бограч, глінтвейн, домашнє вино. Окрім страв можна придбати сувеніри ручної роботи, як от вишиті рушники, плетені килими, вироби з дерева різдвяної тематики, картини, прикраси.

На ярмарку охочі можуть пожертвувати кошти на допомогу бійцям в АТО.

Реклама

Ярмарок триватиме до 21 грудня. Завтра на сцені виступатимуть колядницькі колективи, а в останній день запланований виступ церковних хорів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно