Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Миколай з Австрії відвідав закарпатські дитбудинки

Миколай з Австрії відвідав закарпатські дитбудинки
Щорічно, напередодні свята святого Миколая, в дитячі будинки Закарпаття приходять гості з Австрії. Для них це вже більш ніж традиція, тому що приємна зустріч з малечею та дирекцією того чи іншого...

Щорічно, напередодні свята святого Миколая, в дитячі будинки Закарпаття приходять гості з Австрії. Для них це вже більш ніж традиція, тому що приємна зустріч з малечею та дирекцією того чи іншого закладу, стає завжди чимось особливим.

ВІДЕО ДНЯ

Так склалося, що в день, коли приїхали австрійці, якраз проходила акція в будинку дитини м. Свалява. Ця подія має дуже важливе значення для цього закладу і до неї вдалося приєднатися закордонним гостям.

Користуючись нагодою вони подарували дитбудинку із привезеної матеріальної допомоги чимало корисних речей. Це марлеві та байкові пеленки, скляні пляшки, підгузки, сушку для одягу, принтер, каші та суміші і, звичайно, традиційні набори солодощів від святого Миколая.

Реклама

Загалом цьогоріч австрійцям вдалося відвідати декілька таких дитбудинків. Зокрема сиротинець в с. Чинадієво, де благодійників радо зустріла дирекція. Разом з керівництвом закладу вони частували діток ласощами і надали подарунки. Також завітали у Вільшанський інтернат і не забули про реабілітаційний центр в м. Тячів, де його пацієнтам були вручені подарунки, а закладу - ноутбук.

Істина гласить, що життя складається у кожної людини по-різному. Інколи лиш один Бог знає, що нас чекає в майбутньому. Так, десять років тому назад доля закинула нашого земляка Андрія Маханця аж в Австрію. З тих пір він навідується в Тячів вже як гість. Але гість не простий, а як меценат і благодійник. Бо коли виїжджав Андрій з України, то дав собі обіцянку ніколи не забувати батьківську домівку і завжди допомагати рідному краю.

Реклама

Свого слова дотримав. Ось уже декілька років поспіль, разом з своїм вірним партнером по бізнесу Андреасом Нойбауером - людиною з не менш цікавим життям та вподобаннями, навідується на Закарпаття. До речі, Андреас, який об’їздив майже пів світу, в захопленні від нашого мальовничого краю. Також до їх доброї справи приєднався ще один партнер по бізнесу Йорґ Гаґгофер. Всі вони взяли собі за мету щорічно приїжджати до нашої країни з метою проведення благодійництва.

Погодьтеся, приємно усвідомлювати, що десь там, далеко, в чужій країні є люди з великим серцем, які думають про тих, хто потребує допомоги в Україні. Тож поділившись враженням про проблеми українських сиріт, наші австрійські друзі знайшли собі багато однодумців.

Особливо зацікався акцією племінник Йорґи Гаґгофера – учень 5 класу школи "Петринум" у м. Лінц. Він розповів у своєму навчальному закладі про складне становище дитячих будинків в Україні. Хлопчина зі своїм друзями навіть самі підготували печиво і солодощі, які передали українським діткам. Також провели подібну акцію - зібрали кошти на потреби дитбудинків у сумі 387 євро.

Реклама

Також австрійці зустрілися з мером міста Тячів Іваном Ковачем, де провели теплу і дружню розмову. Серед обговорених питань - соціально-економічне становище в Україні, благодійництво та налагоження подальшої співпраці.

Як завжди до проведення благодійної акції австрійців в нашому краї долучився батько Андрія - Іван Маханець і рідний брат - підприємець Богодар Маханець. Саме вони організували закупівлю необхідних речей для закладів за кошти австрійських благодійників та їх доставку до місця призначення.

Любов Немеш

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно