Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівська влада розпланувала стратегію енергозбереження до 2020 року

Тячівська влада розпланувала стратегію енергозбереження до 2020 року

Тячівська влада розпланувала стратегію енергозбереження до 2020 року
Місто взяло на себе певні зобов’язання, які направлені на ощадне використання енергоресурсів. В результаті цього викиди СО2 в атмосферу повинні зменшитися на 20 відсотків. План дій сталого...

Місто взяло на себе певні зобов’язання, які направлені на ощадне використання енергоресурсів. В результаті цього викиди СО2 в атмосферу повинні зменшитися на 20 відсотків. План дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року було презентовано на конференції, яка відбулася у Тячівській міській раді у рамках проведення Дня сталої енергії.

ВІДЕО ДНЯ

Учасниками даної конференції стали голови сільських і селищних рад, міські депутати, керівники установ та організацій, директори міських шкіл, завідуючі дошкільних навчальних закладів, приватні підприємці.

Мер міста Тячів Іван Ковач наголосив на актуальності питання енергетичного розвитку міста і загалом кожного населеного пункту. Особливо це важливо сьогодні, коли наша держава переживає скрутні економічні виклики. Потрібно вчитися не лише бережного ставлення до використання енергії, а моделювати поведінку людей у напрямку ощадності.

Реклама

З приводу цього завідувач відділом Тячівської міської ради Наталія Крайниківська розповіла присутнім про розроблений План дій для міста. Він якраз і включає запровадження енергозберігаючих технологій в різних сферах діяльності: житловий та бюджетний сектор, вуличне освітлення та житлово-комунальна сфера.

До речі, міська рада подала заявку для участі в грантовій програмі Європейської Комісії SUDEP. В ній об’єднані три проектні пропозиції з реконструкції будівель ДНЗ №1, ДНЗ №5, ЗОШ №1 щодо заходів енергозбереження. Всі проектні рішення повинні звести до мінімуму шкідливий вплив від експлуатації будівель на навколишнє природне середовище та відповідати вимогам енергозбереження тощо. Важливою складовою Плану дій є поширення інформації про Угоду мерів, популяризація ідей енергозбереження, ощадного використання енергоресурсів.

Реклама

Також під час конференції з тематичними доповідями виступили керівник проектів і програм Асоціації «Енергоефективні міста України» Олег Гарасевич, який представив тему «Людина і енергія: до порятунку планети через міста». Заступник голови Громадської організації «Перехресні зв’язки» Тетяна Захаркевич поділилась досвідом втілення проекту в м. Іршава.

В.о. директора комунального підприємства "Агенція регіонального розвитку Тячівського району" Іванна Колочавін розповіла про напрямки роботи РДА із переходу бюджетної сфери району на альтернативні види палива. А менеджер ДП «Красилівський агрегатний завод» Олександр Ковальчук, який приїхав на конференцію з м.Красилів, презентував товари народного споживання від виробника.

На завершення конференції присутні обмінялися досвідом, відбулося живе спілкування у формі питання-відповідей та презентація товарів учасниками виставки альтернативних джерел опалення.

Реклама

Марина Попович

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно