Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Губаль зустрівся з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Василь Губаль зустрівся з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Василь Губаль зустрівся з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи (ФОТО)
З нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Закарпатській облдержадміністрації відбулася зустріч з тими, хто боровся із техногенною катастрофою та постраждав від...

З нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Закарпатській облдержадміністрації відбулася зустріч з тими, хто боровся із техногенною катастрофою та постраждав від "мирного атома". Під головуванням керівника краю Василя Губаля представники обласних служб, відповідних громадських організацій та власне самі "чорнобильці" спілкувалися – не так про саму трагедію, як про її наслідки та соціальний захист потерпілих, інформують в прес-службі Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Василь Іванович наголосив, що проблеми "чорнобильців" є для нього знайомими, адже має в родині людей, які постраждали внаслідок аварії. "Хотілося б, аби держава приділяла соціальному захисту, та, головне, медичному забезпеченню людей цієї категорії більшу увагу. Відомо, що в краї живуть близько п’яти тисяч "чорнобильців", а майже три сотні із них є інвалідами. Обласна влада прагне допомагати у вирішенні їх проблем, хоч і визнаю, що забезпечення далеке від належного" – сказав Василь Губаль.

Представники громадських організацій та медики, які опікуються "чорнобильцями", повідомили, що, на жаль, все частіше люди потребують лікування, у тому числі стаціонарного, й проблем додає, зокрема, подорожчання ліків. А також потребує уваги так званий "чорнобильський" шпиталь – медичний заклад в Ужгороді, де обслуговуються люди пільгової категорії. Керівник області, обговорюючи проблеми, сказав, що очікує документу від "чорнобильців" та їхніх представників із пропозиціями, які варто врахувати при формуванні бюджету на наступний рік, і це стосується так само і лікувального закладу.

Реклама

Відтак керівник краю вручив цінний подарунок Угрину Василю Павловичу, голові обласної спілки «Союз Чорнобиль України» у Закарпатській області та відзнаки – грамоти і подяки облдержадміністрації й обласної ради постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС та під час її ліквідації, представникам служб і організацій, які опікуються "чорнобильцями".

Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Реклама

Бронтерюка Петра Івановича, голову Асоціації «Чорнобиль» УМВС України в Закарпатській області, автора книг пам’яті «Чорнобильський біль»;

Павлика Івана Степановича, голову Асоціації «Чорнобиль» Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області;

Менджула Івана Степановича, голову Асоціації «Чорнобиль» Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області.

Реклама

А також нагороджено: Кучака Івана Миколайовича, Мигович Ганну Михайлівну, Герца Івана Івановича, Гладуна Василя Петровича, Сабо Йосипа Золтановича, Товчка Олексія Павловича, Секереша Василя Михайловича.

Грамоти обласної ради вручено: Сарканичу Михайлу Васильовичу, Стегурі Василю Георгійовичу, Куриловичу Миколі Івановичу, Климчуку Володимиру Григоровичу, Ковальчуку Миколі Григоровичу, Зайцю Миколі Миколайовичу, Поповичу Василю Васильовичу, Вербичу Володимиру Васильовичу, Озимку Михайлу Степановичу, Гавриляку Георгію Георгійовичу

А ще закарпатським ліквідаторам вперше за багато років вручили придбані за державні кошти путівки у санаторій Закарпаття, що на Свалявщині. Крім того, понад 40 таких путівок ліквідаторам 2 категорії мають вручити органи виконавчої влади на місцях.

Василь Губаль зустрівся з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно