Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ганну Кулик обрали головою Закарпатської профспілки працівників АПК (ФОТО)

Ганну Кулик обрали головою Закарпатської профспілки працівників АПК (ФОТО)

Ганну Кулик обрали головою Закарпатської профспілки працівників АПК (ФОТО)
У зв’язку з реформуванням галузі підприємства і організації агропромислового комплексу Закарпаття переживають нелегкі часи. Тому завдання галузевої профспілки в цих непростих умовах – здійснювати...

У зв’язку з реформуванням галузі підприємства і організації агропромислового комплексу Закарпаття переживають нелегкі часи.

ВІДЕО ДНЯ

Тому завдання галузевої профспілки в цих непростих умовах – здійснювати соціально-економічний захист працюючих, домагатися збереження існуючих пільг і гарантій в оплаті та умовах праці. Саме про це йшлося на VІІ–ій обласній звітно-виборній профспілковій конференції працівників агропромислового комплексу, яка відбулася в навчальному центрі профспілок Закарпаття (директор Іван Олексик), мовив Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради.

Як зазначила у звітній доповіді голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК Ганна Кулик, головним важелем впливу на вирішення виробничих і соціально-економічних питань є колективні договори. На підприємствах, в установах та організаціях, що перебувають у сфері впливу облорганізації профспілки, укладено 63 колективних договори, ними охоплено понад 3 тисячі працівників галузі. Рівень охоплення працюючих колдоговірною роботою цього року вперше досяг 100 відсотків. Незважаючи на фінансову кризу, на запровадження колдоговорами непередбачених законодавством пільг і гарантій працівникам та членам їх сімей, де діють профспілкові організації, виплачено майже 50 тис. грн. Порівняно з відповідним періодом попереднього року сума виплат збільшилася на 7,2 відсотка, збільшилися й відрахування на охорону праці.

Реклама

Серед проблемних питань у галузі – зменшення чисельності працюючих, а відтак і спілчан, основною причиною якого є банкрутство і ліквідація підприємств АПК. Інше наболіле питання – рівень оплати праці. Заробітна плата в сільському господарстві є однією з найнижчих в області: така негативна тенденція, на жаль, зберігається тривалий час. Продовжує мати місце заборгованість з виплати заробітної плати, у тому числі на державних підприємствах.

У ході гострого обговорення існуючих проблем та шляхів їх вирішення на обласній звітно-виборній профспілковій конференції йшлося про необхідність дотримання трудового законодавства, ліквідацію заборгованості з виплати заробітної плати на цілому ряді підприємств і організацій галузі, забезпечення належних умов праці і побуту працюючих, мотивацію профспілкового членства, оздоровлення працюючих та членів їх сімей, працевлаштування учнів та студентів навчальних закладів агропромислового комплексу, навчання профспілкового активу тощо. Всі вони знайшли відображення у прийнятій постанові та Основних напрямах дій обласної профспілкової організації на 2015-2019 роки.

Реклама

У роботі обласної звітно-виборної профспілкової конференції взяли участь і виступили заступник директора департаменту – начальник управління аграрного виробництва та продовольства департаменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації Віктор Тереля, заступник голови облпрофради Василь Захарець та заступник голови ЦК профспілки працівників агропромислового комплексу України Валерій Шведов.

Головою Закарпатської обласної профорганізації працівників АПК знову обрано Ганну Кулик. На закінчення Валерій Шведов вручив Ганні Кулик Подяку ЦК профспілки за активну роботу щодо здійснення соціально-економічного захисту спілчан, особистий внесок у розвиток профспілкового руху.

Ганну Кулик обрали головою Закарпатської профспілки працівників АПК (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно