Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті зроблено перший крок на шляху до біометричних паспортів

На Закарпатті зроблено перший крок на шляху до біометричних паспортів

На Закарпатті зроблено перший крок на шляху до біометричних паспортів
У Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області завершили монтаж першої так званої “робочої станції” для оформлення закордонного паспорта з безконтактним...

У Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області завершили монтаж першої так званої “робочої станції” для оформлення закордонного паспорта з безконтактним електронним носієм.

ВІДЕО ДНЯ

Це сканер для зняття відбитків пальців. Цифровий сканер підпису, де людина має розписатися. Також людина фотографується, аби отримати відцифрований образ обличчя. Ця інформація і буде вноситися на чіп, - зазначила головний спеціаліст по зв'язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області.

За словами начальника ГУ ДМС України в області Ігоря Михайлишина, до кінця грудня заплановано проведення тестових випробувань обладнання для зчитування біометричних даних людини та навчання працівників. Таким чином, з перших робочих днів січня 2015 року закарпатці зможуть оформити нові закордонні біометричні паспорти. Крім того, з лютого наступного року очікується надходження аналогічного обладнання ще для десяти територіальних підрозділів міграційної служби краю, аби задовольнити попит на документи нового зразка.

Реклама

Разом з тим, жодних переваг власники біометричних паспортів наразі не матимуть. Для подорожей до країн Євросоюзу їм, як і власникам звичайних закордонних паспортів, потрібно буде відкривати шенгенську візу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно