Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові відбулись запеклі змагання з греко-римської боротьби

У Берегові відбулись запеклі змагання з греко-римської боротьби

У Берегові відбулись запеклі змагання з греко-римської боротьби
Спорт без кордонів – під таким гаслом три дні на Берегівській УСБ «Закарпаття» ЦР ФСТ «Колос» проходив Всеукраїнський відкритий традиційний юнацький турнір із греко-римської боротьби серед дітей...

Спорт без кордонів – під таким гаслом три дні на Берегівській УСБ «Закарпаття» ЦР ФСТ «Колос» проходив Всеукраїнський відкритий традиційний юнацький турнір із греко-римської боротьби серед дітей (2002–2005 р.н.) та кадетів (1997–1998 р.н.).

ВІДЕО ДНЯ

Його організатори – відомий у краї дитячий тренер Ігор Карімов та заступник директора унікального спортивного комплексу Олена Чуха. Аби змагання пройшли на хорошому рівні, а юні борці, їх тренери та батьки мали можливість гарно відпочити, чимало зусиль доклав в. о. директора УСБ «Закарпаття» Микола Тимчак, який і поінформував автора цих рядків, що турнір зібрав рекордну кількість учасників – 472. До прикордонного райцентру приїхали юні спортсмени не лише з регіонів України, але й із-за кордону: Румунії, Угорщини, Словаччини, Хорватії, Сербії. На урочистому відкритті змагань від організаторів спортивного заходу Микола Юрійович вручив почесним гостям відзнаки «За вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту». Серед нагороджених: Генеральний консул Угорщини в Берегові Іштван Тот та заступник директора департаменту, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан.

Першими на килими вийшли юні «кротони», яким 7-11 років. І розпочались бої… Справжні. Захоплюючі. Відверті.

Реклама

Переможцем серед наймолодших учасників (2003–2008 р. н) у ваговій категорії 20 кілограмів став Тарас Жук із Рівного, який у фіналі переміг свого ровесника з Тячева Михайла Поповича. У шістку кращих борців відразу ввійшло четверо берегівців: семирічні Володимир Мушка, Марк Папп, Бенце Комар та Василь Чікірда.

У наступній ваговій категорії (22 кг) кращим став Степан Футько з Тячева, котрий у головному бої здобув перемогу над своїм ровесником з м. Мирне, що на Рівненщині, Андрієм Барикаєвим.

Реклама

Золоту нагороду у ваговій категорії (24 кг) здобув Артем Приходько з м. Костянтинівка (Донецька область), який у фіналі переміг тячівця Романа Довгія.

Порадував свого тренера Степан Жмурко з Тернополя (вагова категорія 26 кг), якому в головному бої вдалося покласти на лопатки мукачівця Анатолія Меденція.

У наступних вагових категоріях переможцями стали: Павло Бондарь із м. Костянтинівка (28 кг), Олег Халілов із Мукачева (32), Денис Гром із Тернополя (35 кг), Іван Чмирь із Мукачева (38), Сергій Угляренко з Києва (42), Іван Кіш із Мукачева (47), Олег Золотих із Києва (53), Олександр Груднак із Мукачева (59 кг) та Владислав Петренко зі столиці України (вагова категорія 66 кілограмів).

Реклама

У юнаків 2000–2002 р.н. кращими серед своїх ровесників стали: Сергій Гринчук із м. Веселинове, що на Миколаївщині (вагова категорія 32 кг), Нікіта Боровик із Черкас (35), Олексій Іванов із м. Теплодар, що на Одещині (38), Ілля Жуган із м. Веселинове (42), Владислав Глушко з Костянтинівки (47 кг), Артем Гайдай із Києва (53 кг), Назар Левченко з Кривого Рогу (59) (до речі, у фіналі він переміг на рік молодшого від себе берегівчанина Крістіна Маргітича). Із золотою медаллю та кубком у рідне місто Березне (Рівненська область) повернувся Ігор Кошик (66), а також Олександр Горлан із Виноградова (73) та Віктор Пацула з Червонограда, що на Львівщині, (вагова категорія 85 кілограмів).

Серед кадетів 1997–1998 р.н. на найвищу сходинку п’єдесталу піднімались: Влад Астрамович із Кривого Рогу (вагова категорія 56 кг), Дмитро Гардубей із Мукачева (69 кг), Мірсалех Ахмедов із Тернополя, який у фінальному бою здобув перемогу над берегівцем Ігорем Калієм та Лейнард Береї з м. Сату-Маре, Румунія (вагова категорія 100 кілограмів).

Суддя турніру, заслужений тренер України, віце-президент федерації греко-римської боротьби Закарпаття, голова Мукачівської райради ФСТ «Колос» мсмк Іван Кукушкін розповів, що нинішні змагання в Берегові – унікальні. По-перше, таку велику кількість учасників цей традиційний спортивний захід ще ніколи не збирав. По-друге, організатори змагань зробили дуже добру справу, що запросили до прикордонного міста найменших вихованців із цього виду спорту. А це 6–10–річні хлопчики, які мали змогу вперше поборотися зі своїми ровесниками з країн Близького зарубіжжя. Треба було бачити, з яким завзяттям, наполегливістю вели бої хлопчики. Звичайно, одні раділи своїм перемогам, інші витирали сльози на очах через прикру поразку, але це спорт: одні перемагають, а інші зазнають фіаско.

Василь Гаджега, голова асоціації спортивних журналістів Закарпаття

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно