Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО)

На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО)

На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО)
Чергову мистецьку вилазку для художників організував меценат, депутат Закарпатської обласної ради Олег Палінкаш у своєму рідному селі Бедевля. На цей раз приїхали малювати Тячівщину не лише відомі...

Чергову мистецьку вилазку для художників організував меценат, депутат Закарпатської обласної ради Олег Палінкаш у своєму рідному селі Бедевля. На цей раз приїхали малювати Тячівщину не лише відомі митці краю, а й закордонні гості. Пленер, який має на меті залучати до мистецтва молодь, очолив народний художник України, голова спілки художників Закарпаття Борис Кузьма.

ВІДЕО ДНЯ

Зустріч юних обдарувань з корифеями пензля відбулася у готельно-ресторанному комплексі «Близнеці», в якому й було облаштовано тимчасові майстерні. Серед учасників творчого заходу - Теодора Кевсегі (Виноградівщина), Агнеса Сич (м. Тячів ), Катерина Швайгер (с.Ясіня), Антоній Імстичей (Ужгородщина), Розалія Копаз (Мукачівщина).

Учні мистецьких шкіл не лише отримали настанови від професійних художників, а й взяли участь у майстер–класі, який влаштували для них організатори пленеру.

Реклама

- Для майбутніх художників таке спілкування є важливим кроком до пізнання азів творчості та правильного вибору професії свого життя, - наголосив Борис Кузьма.

Також митець переконаний, що людей потрібно привчати до мистецтва, до всього прекрасного змалку. Саме так формується світогляд і особистість.

Реклама

А у наш важкий час, для душевної розради людині просто необхідно прикладатися до мистецтва. Інакше вона деградує.

Щодо пленеру, то на думку художника Кузьми – це хороша нагода для митця отримати нові враження та емоції, які дуже важливі для творчості.

Загалом краєвиди Тячівщини змальовували такі відомі художники Закарпаття як Золтан Мичка, Андрій Іванчо, Володимир Павлишинець, Тетяна Мучичка-Олексіна та гості з Польщі Тадеуш Маршалек та Малгожата Твардзік–Вілк.

Реклама

Попрацювати вдалося плідно, адже зі слів учасників пленеру, цьому надзвичайно сприяла доброзичлива атмосфера, яку створили організатори заходу.

Написані роботи – дуже різні, втім у кожній з них відчувається вплив місцевого колориту.

«Ми надзвичайно вдячні Олегу Палінкашу за організацію пленеру. Переконана, що ці творчі дні, проведені на Тячівшині, залишать по собі не лише хороші картини, а й теплі спогади про цей надзвичайно гостинний та чудовий край», - відзначила польська художниця пані Малгорзата.

По закінченню пленеру художники планують продемонструвати свої картини на спеціальній тематичній виставці, яка стане своєрідним підсумком даного мистецького заходу на Тячівщині.

Любов Немеш

На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО) – 01
На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО) – 02
Реклама
На Тячівщині закарпатські художники влаштували пленер (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно