Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Енергетики радять закарпатцям не користуватись ввечері бойлерами

Енергетики радять закарпатцям не користуватись ввечері бойлерами

Енергетики радять закарпатцям не користуватись ввечері бойлерами
Як уже неодноразово повідомляло ПАТ «Закарпаттяобленерго», виникнення дефіциту палива та гідроресурсів наразі призвело до загрози порушення балансу в об`єднаній енергетичній системі України. Відомо,...

Як уже неодноразово повідомляло ПАТ «Закарпаттяобленерго», виникнення дефіциту палива та гідроресурсів наразі призвело до загрози порушення балансу в об`єднаній енергетичній системі України. Відомо, що вказана ситуація вже позначилася на багатьох областях нашої держави обмеженням електропостачання. У зв’язку з цим задля забезпечення надійної роботи в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії, ПАТ «Закарпаттяобленерго» наполегливо просить споживачів із зрозумінням поставитися до важливості даної проблеми та економно й раціонально використовувати електричну енергію.

ВІДЕО ДНЯ

У даних умовах слід обмежувати одночасне використання потужних електроприладів, особливо в години пікових навантажень: з 17:00 до 22:00 години, - повідомили у прес-службі ПАТ "Закарпаттяобленерго".

Загалом на сьогодні по Закарпатській області доведений ліміт потужності складає 385 МВт. Однак слід наголосити, що у вечірні години пікові навантаження можуть перевищувати вказаний ліміт на 40 МВт, що свідчить про необхідність здійснення споживачами належного контролю свого споживання електроенергії та його обмеження.

Реклама

«Наприклад, якщо б кожна сім’я у Закарпатській області доклала зусиль та обмежила свою споживану потужність бодай на 1 кВт у пікові години та відмовилася від вмикання у ці години потужних електроприладів (наприклад, таких, як електрочайника з потужністю 2 кВт, бойлер – 2 кВт, праска – 1,5 кВт або ж пральної машини з потужністю 2 кВт тощо), то це був би важливий внесок у зниження навантаження на енергосистему, – коментує генеральний директор ПАТ «Закарпаттяобленерго» Віктор Петров. – Крім того, таке обмеження, зі слів міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, дозволило б говорити про можливість скасування графіків аварійних відключень».

З огляду на все вищенаведене ПАТ «Закарпаттяобленерго» звертається до споживачів з проханням з максимальним розумінням поставитися до цієї ситуації і надалі так само вживати заходи, спрямовані на зменшення навантаження.

Реклама

Крім того, як наголошує генеральний директор, важливим чинником стабільної роботи енергосистеми є повні й своєчасні розрахунки за спожиті енергоносії.

«ПАТ «Закарпаттяобленерго» дякує всім сумлінним платникам і сподівається на подальшу плідну співпрацю», – зазначає В.Петров.

Нагадуємо, за додатковою інформацією у споживачів є можливість звертатися до кол-центру ПАТ «Закарпаттяобленерго», дзвінки на багатоканальний номер 0 800 50 16 20 безкоштовні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно