Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО)

Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО)

Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО)
5 грудня 2014 року згідно з рішенням судів були знищені наркотичні засоби – речові докази у кримінальних провадженнях, які розслідували слідчі СБУ в Закарпатській області. Зокрема, були знищені...

5 грудня 2014 року згідно з рішенням судів були знищені наркотичні засоби – речові докази у кримінальних провадженнях, які розслідували слідчі СБУ в Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, були знищені контрабандні кокаїн, капсули із вмістом морфіну, смола канабісу (гашиш) та метамфетамін, вартість яких на «чорному» ринку становить близько 150 тисяч гривень, - йдеться у повідомленні прес-групи УСБУ у Закарпатській області.

Обвинувачені отримали покарання за незаконне придбання, зберігання та перевезення через митний кордон України, приховування від митного контролю з метою збуту або для власного споживання.

Реклама

Так, уродженець Івано-Франківської області, перебуваючи на заробітках у Португалії, вирішив контрабандно перевезти через митний кордон України особливо небезпечний наркотичний засіб – гашиш – у банці з-під какао. Ємність із наркотиком він розмістив у пакунку з продуктами харчування та передав посилку водієві мікроавтобусу, що здійснює міжнародні перевезення, плануючи отримати її самому по приїзді додому. Під час отримання пакунку із наркотиком цього громадянина України затримали співробітники СБУ в Закарпатській області. Ужгородський міськрайонний суд визнав його винним та кваліфікував його дії за ч.2 ст.305 Кримінального кодексу України як контрабанда особливо небезпечного наркотичного засобу, його переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, учинена у великих розмірах, ч.2 ст.309 Кримінального кодексу України як незаконне пересилання і зберігання наркотичного засобу, вчинене у великих розмірах без мети збуту та призначив остаточне покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Схожий випадок трапився і з мешканкою Мукачева, яка під час відвідування Франції вирішила незаконно ввезти в Україну ліки, які містять наркотичний засіб морфін. Контрабанду жінка приховала у коробці з власними речами та надіслала до Мукачева за допомогою міжнародних автоперевезень. Пакунок із ліками, обіг яких обмежено, у пункті пропуску «Тиса» виявили митники під час огляду автотранспорту. Ужгородський міськрайонний суд визнав громадянку України винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Реклама

Уродженець Львівщини вирішив підзаробити на продажі наркотиків. Для цього «замовив» у свого знайомого, який проживає у Португалії, 7 грамів кокаїну та попросив надіслати у посилці за допомогою міжнародних автоперевізників. Під час митного огляду транспортного засобу на пункті пропуску «Тиса» в одній з посилок із продуктами харчування митники виявили підозрілу речовину в банці з-під желе. Експертиза підтвердила, що це наркотичний засіб – кокаїн. Співробітники СБУ в Закарпатській області затримали зловмисника у м.Тернопіль під час отримання ним посилки із наркотиком. Ужгородський міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним в організації контрабанди особливо небезпечного наркотичного засобу, тобто його переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.305 ККУ), а також незаконне придбання, зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.307 ККУ) і призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення з іспитовим терміном 3 роки. Засуджено і громадянина Німеччини, який незаконно придбав метамфетамін та намагався вивезти його з України до Німеччини у дорожній сумці. Під час проходження контролю психотропну речовину виявили чопські митники. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.3 ст.309 (незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропної речовини в особливо великих розмірах без мети збуту), ч.2 ст.15 та ч.3 ст.305 (закінчений замах на контрабандного переміщення через митний кордон України психотропної речовини з приховуванням її від митного контролю в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Суд визнав іноземця винним в інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Вилучені у зловмисників наркотичні засоби та психотропні речовини під час проведення досудового розслідування були знищені співробітниками СБУ в Закарпатській області у визначеному місці, на околицях Ужгорода, у встановленому законодавством порядку.

Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО) – 01
Реклама
Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО) – 02
Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО) – 03
Працівники СБУ знищили привезені на Закарпаття наркотики (ФОТО) – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно