Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зафіксували 12 випадків крадіжки автомобілів

На Закарпатті зафіксували 12 випадків крадіжки автомобілів
Закарпатці все більше стурбовані питанням, як уберегти своє авто від злодіїв. На жаль, статистика невтішна: з початку року лише в Ужгороді слідчими міськвідділу міліції відкрито 83 кримінальні...

Закарпатці все більше стурбовані питанням, як уберегти своє авто від злодіїв.

ВІДЕО ДНЯ

На жаль, статистика невтішна: з початку року лише в Ужгороді слідчими міськвідділу міліції відкрито 83 кримінальні провадження за фактами крадіжок з автомобілів та 12 – за фактами незаконного заволодіння транспортом, - стверджують в УДСО при УМВС України в Закарпатській област.

Багато громадян вважають – ну, сталося з сусідом, а зі мною не станеться, в мене надійніші замки, чи марка авто. Та, як то кажуть, «раз на раз не приходиться». Й статистика свідчить, в світі кожні десять секунд викрадають по автомобілю, а береженого, як відомо, і Бог береже.

Реклама

- Багато власників залишають свої автівки під відкритим небом, поруч з будинком, але, якщо в машині залишається на видному місці дорога техніка, гаманець, чи сумочка, то така знахідка явно зацікавить любителів "легкої наживи". Відкрити машину не так складно - зазвичай, злодії підбирають ключі або ж застосовують відмичку. Кілька хвилин і все. В кращому випадку, грабіжник забирає те, що стало об’єктом спокуси, а в гіршому – сідає за кермо, та й «пиши – пропало», - розповідає начальник відділу технічної служби управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області Андрій Алексик.

Представники УДСО радять не надіятися на сприятливий день в гороскопі, чи на захист вищих сил, краще запам’ятати кілька корисних порад:

Реклама

- Подбайте про місце, де ви залишаєте свою машину. Це має бути більш-менш людна територія, не нагромаджена автівками. Добре було б, аби ви могли бачити машину. Звичайно, надійніший варіант - стоянка, що охороняється. Не варто залишати в автомобілі цінні речі на сидінні, навіть магнітолу варто заховати. Перевіряйте, чи зачинені двері, вікна та люк.

Не в кожного є можливість залишити «залізного друга» в гаражі, а платні парковки часто переповнені. В такому випадку в ДСО рекомендують послугу - GРS-навігація.

- Це і цілодобове супутникове спостереження за автомобілем в режимі реального часу, перевірка історії маршрутів, визначення місцезнаходження машини, дистанційне блокування систем автомобіля в разі його викрадення. Система надає можливість бути забезпеченим повним інформуванням про роботу, стан і цілісність транспортного засобу, - розповів Андрій Алексик. – Також ми надаємо можливість встановити у власному автомобілі «тривожну кнопку», що вбереже вас в критичних ситуаціях.

Реклама

Варто додати: якщо ви запізно ознайомились з вищезгаданою інформацією, і таки стали жертвою крадія - одразу звертайтесь в міліцію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно