Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорці мають бажання осучаснити Хустський замок

Угорці мають бажання осучаснити Хустський замок
Угорські чиновники виявили бажання долучитися до відродження історичної споруди в первинному її вигляді. Про це йшлося на робочій зустрічі угорської делегації з керівництвом Хустської міськради у...

Угорські чиновники виявили бажання долучитися до відродження історичної споруди в первинному її вигляді.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йшлося на робочій зустрічі угорської делегації з керівництвом Хустської міськради у рамках трансконтинентальної співпраці.

Про зацікавленість сусідів однією з візитівок міста над Тисою свідчить і нещодавно створена двома угорцями 3D-модель Хустського замку в найменших його деталях.

Реклама

- Фортеця має неабияку історичну цінність для нашого народу, адже багато істориків вважають, що замок почав будувати угорський король Ласло I Святий. Як би там не було, замок служив для захисту кордонів Угорського королівства та контролював торговий шлях з Угорщини до Польщі, - зазначив представник закордонної делегації Гашпар Боднар.

Наразі закордонні партнери акцентують увагу на питанні берегоукріплень річок Хуста. Заступник уповноваженого з питань водного господарства уряду Угорщини, директор Верхньотисянської Дирекції водних справ Гашпар Боднар під час візиту оглянув річки в межах міста й відмітив, що за останні роки зроблено чимало у плані протипаводкової безпеки. Він оцінив роботу з облаштування берегоукріплення річок Ріка і Тиса. На даний час тривають роботи з реконструкції дамби і очистки русла річки Хустеця.

Реклама

Міський голова Володимир Кащук повідомив, що після завершення берегоукріплення Хустеця, влада береться за впорядкування решток історичної споруди на Замковій горі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно