Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Анця Кушницька" може отримати шанс на життя

"Анця Кушницька" може отримати шанс на життя
Вузькоколійна залізниця, потяг якої курсує Виноградівським та Іршавським районами, є важливою для краян – наголошує обласна влада Закарпаття. І тому просить "Укрзалізницю" розглянути перспективи...

Вузькоколійна залізниця, потяг якої курсує Виноградівським та Іршавським районами, є важливою для краян – наголошує обласна влада Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

І тому просить "Укрзалізницю" розглянути перспективи діяльності та з'ясувати можливості для відновлення рейсів вузькоколійки – спільно із керівництвом області, закарпатськими фахівцями, – зазначає прес-служба Закарпатської ОДА.

Наразі щоденні рейси на Боржавській вузькоколійці були припинені й це незручно для мешканців району, які роками користуються послугами потяга, відомого в народі як "Анця Кушницька".

Реклама

Василь Губаль, який спрямовує відповідне звернення до "Укрзалізниці", акцентує: "Боржавська вузькоколійка - це залізниця, яка, попри те, що належить до так званих "малих", має велику й історичну, і соціальну функцію. Вона вже сто років є частиною життя закарпатців, і шкода її втратити".

Зараз обласна рада вивчає можливості відродження Боржавської вузькоколійки і через грантові програми. До слова, ця залізниця має й певні туристичні перспективи як об’єкт матеріальної культури краю. А припинення рейсів не лише спричинює труднощі для населення закарпатської глибинки, а й може призвести до руйнування вузькоколійки, що зробить неможливим її відновлення. "Зупинити "Анцю Кушницьку" – це зараз найпростіший крок, набагато складніше буде її потім реанімувати. Тож прошу "Укрзалізницю" врахувати і це. І запрошуємо представників державної структури до діалогу - з тим, аби шукати можливості для подальшого функціонування "малої" залізниці, та розраховуємо на підтримку Закарпаття в цьому питанні" – каже Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно