Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Бойовики "ЛНР" влаштували "салют" закарпатським військовим (ФОТО)

Бойовики "ЛНР" влаштували "салют" закарпатським військовим (ФОТО)

Бойовики "ЛНР" влаштували "салют" закарпатським військовим (ФОТО)
Про потужний обстріл на Луганщині, де відбулась ротація військових 128-ої гірсько-піхотної бригади, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Ярослав Галас. Знову їздили в Станицю...

Про потужний обстріл на Луганщині, де відбулась ротація військових 128-ої гірсько-піхотної бригади, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Ярослав Галас.

ВІДЕО ДНЯ

Знову їздили в Станицю Луганську. Від Сєвєродонецька туди - близько 120 кілометрів. Обігнали по дорозі колону військових - БРДМ-и, БТРи, інша важка техніка й кілька КаМАЗів. У кузовах - розібрані ліжка, буржуйки, великі поліхлорвінілові сумки. І солдати в шоломах із стомленими й закіптюженими обличчями. Махаєш їм із машини, вони піднімають руку у відповідь і посміхаються. Це підрозділи 128-ї бригади із Закарпаття поїхали на ротацію в Станицю. Ми були там на півгодини раніше. Заїхали в селище - все спокійно, біля банкомата навіть вишикувалася невелика черга з жінок. А через хвилин сорок почалося - артилерія, міномети, якісь нові вибухи, яких я ще не чув. Потім пояснили, що це з танків по Станиці гатили. І черги з крупнокаліберних кулеметів. Селище за хвилину вимерло - жодної людини на вулицях, тільки з двору дехто дивився на нас круглими очима - що за чокнуті ходять під час обстрілу? Неповторні, незабутні враження… Але головна “вистава” і “святковий салют” почалися увечері, після того, як ми поїхали. Хлопцям зі 128-ї, які замінили своїх колег, дали десь годину на перепочинок. Вони ще, мабуть, не встигли розкласти ліжка й розпалити буржуйки. Про ротацію наших військових бойовики дізнаються одразу. Приховати це неможливо, особливо, якщо їм симпатизує місцеве населення. І, видно, 128-й вирішили влаштувати бойове хрещення. Цілу ніч - майже безперервні обстріли з “Градів” та мінометів (це була ніч на суботу). В самому селищі спалили більше десяти будинків, перебили газопровід і теплоцентраль. Зранку передишка, а потім знову. В ніч на неділю диверсійна група з того боку пробралася через міст у саме селище й зав’язала там бій. Вогневий контакт був настільки близький, що наші хлопці відбивалися не тільки автоматами й кулеметами, а навіть ручними гранатами. Від мінометів і трасуючих куль згоріли ще чотири будинки.

Сьогодні вранці дивися зведення бойових дій. По обстрілах - Станиця, Макарово (в’їзд у Станицю), Валуйське (недалеко від Станиці), Кримське, Трьохізбенка… І жодної інформації про поранених чи вбитих військових. Якщо немає навіть поранених після ближнього бою, в якому у ворога кидають ручними гранатами, значить одне з двох: або військовим неймовірно пощастило, або зведення щось не договорюють.

Реклама

Кілька фото з новими руйнуваннями на невеселу згадку.

Вночі тут випав сніг, тому і в Станиці зараз усе біле. А ще там майже щодня о 22-й починається обстріл із “Градів”, за ним можна годинник звіряти. Зараз теж, мабуть, обстрілюють.

Реклама
Бойовики "ЛНР" влаштували "салют" закарпатським військовим (ФОТО) – 01
Бойовики "ЛНР" влаштували "салют" закарпатським військовим (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно