Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Підприємець 3 роки не сплачував орендну плату за надану йому земельну ділянку

Підприємець 3 роки не сплачував орендну плату за надану йому земельну ділянку

Підприємець 3 роки не сплачував орендну плату за надану йому земельну ділянку
Прокуратурою району в ході вивчення інформації Буштинської селищної ради щодо повноти оформлення документів на земельні ділянки комерційного призначення встановлено, що один з приватних підприємців...

Прокуратурою району в ході вивчення інформації Буштинської селищної ради щодо повноти оформлення документів на земельні ділянки комерційного призначення встановлено, що один з приватних підприємців не сплачував орендну плату за землю в смт. Буштино з 2011 року.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив прокурор прокуратури Тячівського району Іван Варга, саме тоді Буштинська селищна рада надала в оренду земельну ділянку в смт. Буштино площею 0,2049 га для здійснення підприємницької діяльності та встановила орендну плату у розмірі 6% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить понад 5 тис. грн. в рік. Крім того, підприємця вказаним рішенням Буштинської селищної ради зобов'язано у місячний термін укласти договір оренди земельної ділянки та зареєструвати його відповідно до вимог чинного законодавства, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Однак, жодних дій щодо укладення договору оренди земельної ділянки приватний підприємець не вжив та орендну плату за користування земельної ділянки протягом вказаного періоду не сплачував.

Реклама

Відтак, прокуратурою району подано позовну заяву в інтересах Буштинської селищної ради до Господарського суду Закарпатської області про стягнення заборгованості до бюджету в сумі 13 тис. грн.

Крім того, за рішенням Львівського апеляційного господарського суду від 6 жовтня 2014 року вже задоволено аналогічний позов прокуратури району про стягнення з приватного підприємця до бюджету Буштинської селищної ради заборгованості до в сумі 32 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно