Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителі Хуста погрожують перекрити рух транспорту через катастрофічний стан дороги

Жителі Хуста погрожують перекрити рух транспорту через катастрофічний стан дороги

Жителі Хуста погрожують перекрити рух транспорту через катастрофічний стан дороги
Причиною громадського невдоволення стали дороги, розбиті вантажівками та маршрутними автобусами. Невдоволені мешканці неодноразово зверталися до влади з проханням упорядкувати рух та стоянки...

Причиною громадського невдоволення стали дороги, розбиті вантажівками та маршрутними автобусами.

ВІДЕО ДНЯ

Невдоволені мешканці неодноразово зверталися до влади з проханням упорядкувати рух та стоянки маршруток. Адже невеликі дорожні артерії не придатні для руху такого великогабаритного транспорту, що створює незручності як для жителів місцевих вулиць, так і для інших водіїв легкових авто.

- Мова йде насамперед про автобуси з маршрутом Хуст-Драгово, Хуст-Олександрівка, Хуст-Забрідь, Хуст-Чумалево. Саме цими автобусами було повністю розбито дорожнє покриття, а також зруйновано каналізаційні люки, які є власністю водоканалу, - розповіла хустянка Ольга Мороз. - Але ніхто не квапиться вирішити цю проблему із автобусами, закрити люки, в які може впасти дитина чи доросла людина, не говорячи про те, що водопровід на вулиці був повністю замінений жителями за свій кошт. Відсутність люків призводить до того, що можуть бути пошкодженими і зруйнованими нові водопровідні комунікації. Якщо не буде вжито жодних заходів громадяни, які мешкають на цих вулицях, обіцяють створити живий ланцюг, щодня чергувати і не попускати жоден автобус приміського сполучення.

Реклама

Уже давно деякі вулиці міста над Тисою перетворилися на вокзал. Зранку до вечора ними курсують автобуси та маршрутки, що привозять жителів сіл Хустського та Тячівського районів в самісінький центр Хуста. Зокрема жителі вулиць Ольжича та Ужгородська Набережна вже багато років потерпають від транспортного колапсу.

Хоча на території міста діє автостанція, яка відповідає всім вимогам 1-го класу і зі слів керівника - спроможна забезпечити відправку та відстій до 250 маршрутних автотранспортних засобів. Стоянка транспорту на території вокзалу, до речі, безкоштовна.

Реклама

Діють і міські автобуси, завдання яких - розвозити пасажирів містом - ніхто не відміняв. Через рух автобусів та маршруток приміського сполучення значно ускладнюється рух транспорту в місті в цілому, руйнується дорожнє покриття, водопровід та каналізаційні люки.

У міській раді запевняють, що це питання знаходиться на контролі влади. Створено робочу групу щодо ретельного опрацювання питання розвантаження міських вулиць від самовільно створених стоянок приміських автобусів, маршрутних таксі та екологічного стану вулиць центральної частини м. Хуст. Контролюючими органами проведено відповідні рейди, під час яких виявлено незаконних перевізників.

- Важливим кроком у наведенні ладу з рухом та відстоєм автобусів приміських рейсів став нещодавно проведений Хустською РДА конкурс на визначення перевізників. Наразі виготовляється відповідна документація, - прокоментував ситуацію в.о. начальника управління економіки Хустської міської ради Степан Удут. - Міською ж владою, а саме рішенням №459 від 12. 11. 2014 р. затверджено схему проїзду (транзиту) приміських рейсових автобусів загального користування, що не виходять за межі території Хустського району по місту з стоянкою на автостанції м.Хуст. Згідно цих графіків автобуси й маршрутки приміського сполучення курсуватимуть за чітко визначеними маршрутами, - запевнив чиновник.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно