Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Національним меншинам комфортно в Закарпатті, – губернатор

Національним меншинам комфортно в Закарпатті, – губернатор
Керівництво Закарпаття сьогодні зустрілося з урядовим уповноваженим з питань етнонаціональної політики Геннадієм Друзенком. Урядовий уповноважений перебуває на Закарпатті з суботи. В суботу він...

Керівництво Закарпаття сьогодні зустрілося з урядовим уповноваженим з питань етнонаціональної політики Геннадієм Друзенком.

ВІДЕО ДНЯ

Урядовий уповноважений перебуває на Закарпатті з суботи. В суботу він взяв участь в поминальних заходах з вшанування пам’яті закарпатців, жертв сталінських репресій. Геннадій Друзенко вже зустрічався з представниками угорської, румунської, ромської громад, – зазначає прес-служба облради.

«Я приїхав не інспектувати, а хотів побачити як живуть національні спільноти у вашому краї. Європейське гасло єдність у різномаїтті найкраще характеризує ситуацію на Закарпатті. Я щиро вражений від діалогу з національними громадами вашого краю. Звісно ж через війну ми обмежені фінансовими ресурсами. Але в нинішній ситуації, коли наші герої боронять країну, проводити національні фестивалі та подібні заходи не дуже й доречно. Є інші можливості підтримки, які ми будемо застосовувати», – зазначив Геннадій Друзенко.

Реклама

Водночас запевнив: після підписання угоди про асоціацію з ЄС можемо розраховувати на додаткову фінансову підтримку для нових проектів. «Вже має маємо підмогу європейських партнерів для реалізації проектів в галузі національної політики. Так, лише за програмою Східне партнерство отримаємо понад 100 мільйонів євро. І цю суму в наступні роки можуть суттєво збільшити», – зазначив в ході зустрічі з керівництвом області Геннадій Друзенко.

Урядовий уповноважений також висловив готовність підтримати на урядовому рівні проекти, що їх пропонуватимуть представники Закарпаття, які стосуються етнонаціональної політики.

Реклама

Василь Губаль в свою чергу запевнив – національним меншинам комфортно в нашому краї. Це доводить і їх активна участь в громадському житті Закарпаття. «Неодноразово в нас проходили міжурядові комісії з національних питань. І ми завжди знаходили точки дотику з різних проблем, які озвучувалися. В нас проживає така кількість національностей, як ніде в країні. І завжди був мир і спокій. Так було, так є, і так буде. Саме завдяки цьому факту нам вдається залучати в край й партнерів з Європейських країн для розвитку гуманітарної сфери Закарпаття. Плануємо фінансовими ресурсами і надалі підтримувати школи й дитсадки національних меншин», - поділився планами керівник краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно