Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителів та гостей Закарпаття закликають утриматись від феєрверків під час зимових свят

Жителів та гостей Закарпаття закликають утриматись від феєрверків під час зимових свят

Жителів та гостей Закарпаття закликають утриматись від феєрверків під час зимових свят
Голова ОДА запросив закарпатців "бути скромнішими" під час відзначення різдвяно-новорічних свят. "Ми всі любимо свята. Нам усім вони потрібні. Можливо, зараз навіть по-особливому – через ту...

Голова ОДА запросив закарпатців "бути скромнішими" під час відзначення різдвяно-новорічних свят.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми всі любимо свята. Нам усім вони потрібні. Можливо, зараз навіть по-особливому – через ту напругу, яку в зв'язку із ситуацією в державі відчуває кожен із нас. Але водночас, у пору, коли наближаємося до періоду зимових свят, хочу звернутися до вас, шановні закарпатці, з проханням. А саме – закликаю уникнути у святкуваннях надмірностей й передовсім – гучних феєрверків" - звертається до краян Василь Губаль.

Він каже: "Звісно, допомагати фронту чи ні – особиста справа кожного. Я безмежно вдячний волонтерам й усім небайдужим за все, що вони роблять. І водночас розумію краян, які живуть у звичному ритмі. Врешті, саме для цього – щоби тут, на рідній землі, відчувався мир і спокій - і воюють наші хлопці. Але усе ж прошу вас розглянути можливість зробити святкування Нового року менш гучним, ніж зазвичай, дещо скромнішим. Також при можливості – визначитися, чи не варто обійтися без феєрверку. В Україні загалом і на території області зокрема перебуває чимало людей у жалобі. Також тут є ті, хто нещодавно повернувся із зони АТО, де перебували під артилерійськими обстрілами. Мабуть, варто врахувати почуття цих людей".

Реклама

Василь Губаль переконаний: святковий настрій залежить в першу чергу від компанії, а не від вартості новорічного столу та яскравості і кількості залпів феєрверку, йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Та наголошує: "Утім, усе – на ваш розсуд. Як влаштовувати свято – вирішувати лише самим закарпатцям і я тільки пропоную подумати і над цим аспектом. Але від імені обласної влади я звернуся до представників місцевого самоврядування, у тому числі міськради Ужгорода з пропозицією обмежити новорічні салюти. Краще ці кошти витратити на допомогу учасникам АТО – наприклад, і на святкові для них подарунки. Варто розуміти – чим більше ми підтримуватимемо наших захисників, тим швидше це все завершиться й відтак ми зможемо якнайгучніше святкувати – в мирній і щасливій Україні".

Реклама

"А от що точно не потребує дискусії – це те, що перша й основна увага під час усього різдвяно-новорічного періоду має бути віддана дітям. Вони мають відчути свято вповні. І я також закликаю установи й організації, колективи краю не обділити теплом діток, які найбільше потребують турботи – з соціально незахищених верств, і знайти можливість привітати їх подарунками, а передовсім увагою" – акцентує голова ОДА.

"Так склалося, що наприкінці року ми підбиваємо певні підсумки та думаємо про плани на майбутнє. Зараз наше серце неспокійне. Й лише згуртувавшись, об'єднавши і думки, і зусилля, ми можемо вистояти і перемогти. Певно, багато хто і загадає саме це бажання під час свят. А щоби воно здійснилося – маємо зібратися, можливо, і відмовити собі в чомусь, і підтримати тих, кому зараз складніше. Тримаймося!" – сказав Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно