Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Великоберезнянщині перевірятимуть законність лісових вирубок

На Великоберезнянщині перевірятимуть законність лісових вирубок

На Великоберезнянщині перевірятимуть законність лісових вирубок
Голова ОДА Василь Губаль спрямовує на Великоберезнянщину комісію для вивчення законності рубок лісу. Обставини господарювання в тамтешніх лісах вивчить робоча група у складі екологів, правоохоронців...

Голова ОДА Василь Губаль спрямовує на Великоберезнянщину комісію для вивчення законності рубок лісу. Обставини господарювання в тамтешніх лісах вивчить робоча група у складі екологів, правоохоронців та фахівців галузі.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні керівник краю зустрівся з представниками активу району, які нарікають на надмірні рубки лісів Великоберезнянщини (зокрема, на території Національного парку), й мають сумніви щодо їх законності.

Василь Губаль неодноразово називав те, що коїться в закарпатських лісах "варварством" і наголошував на необхідності нових підходів у цій сфері. Як відомо, колишній керівник Управління лісового і мисливського господарства Ігор Фізик був звільнений і виїхав за межі Закарпаття, уродженцем якого не є, - мовили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Реклама

Днями призначений новий керуючий цією галуззю в області – Михайло Липчей. Голова ОДА висловив сподівання, що в сфері багато чого зміниться, й до лісу ставитимуться професійно та з патріотизмом, а доки йдеться про кадрові рішення на місцях, уже відреагував на сигнал громади. А саме доручив створити комісію, офіційний висновок якої стане приводом для подальших дій у правовому полі з метою усунути зловживання.

Активісти з кола закарпатських майданівців наголосили, що проблеми на Великоберезнянщині не єдине, що турбує – мовляв, подібні проблеми із лісом є й на Воловеччині та Міжгірщині. Василь Губаль поінформував, що в курсі цих процесів і даватиме відповідь на це у законній площині.

Реклама

Відтак керівник області обговорив з активістами перспективи громадського контролю за господарюванням в лісі зокрема та загалом в усіх сферах, пов'язаних із використанням закарпатських природних ресурсів.

"Ми принципово вирішили змінювати стиль роботи у лісовій сфері. Замінено керівника галузі в області. Будуть інші кадрові рішення. На жаль, виправити те, що вже було зроблено та навести порядок за один день - неможливо. Працюємо. І запрошую громаду долучатися до контролю. До слова, не тільки в справах із лісом. Є куди прикласти сили для того, аби припинити зловживання та зберегти наш край, його привабливість і багатства" – сказав Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно