Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Тячеві вшановували пам’ять жертв Голодомору

У Тячеві вшановували пам’ять жертв Голодомору
Сьогодні, 22 листопада - скорботний день для всіх українців. День, коли світова громадськість вшановує невинних жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. З цієї нагоди у Тячеві в районному Будинку...

Сьогодні, 22 листопада - скорботний день для всіх українців. День, коли світова громадськість вшановує невинних жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

З цієї нагоди у Тячеві в районному Будинку культури пройшов вечір-реквієм «Збудуймо пам’яті негаснучий собор», повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Щоб пом’янути жертв моторошних подій у залі зібрались представники місцевої влади, працівники райдержадміністрації, районних служб, установ та організацій, а також всі небайдужі до цієї жахливої сторінки українського народу. Зокрема присутніми були т.в.о. голови райдержадміністрації Василь Йовдій, заступник голови районної ради Ігорь Грабарь та інші представники керівництва та громадськості району.

Реклама

Учасники зібрання вшанували пам'ять невинних жертв найстрашнішого в історії людства Голодомору 1932-1933 років хвилиною скорботи.

В пам'ять трагічних сторінок українського народу у залі прозвучали поетичні рядки у виконанні вихованців центру дитячої та юнацької творчості. Вони ще раз засвідчили, що Голодомор - це загальнонаціональна трагедія України. Обов’язок нинішнього та майбутніх поколінь пам’ятати про ті події, шанувати пам’ять жертв штучного голоду, щоб подібна трагедія людства ніколи більше не повторилась.

Реклама

Відтак керівники району та всі присутні долучились до проведення Всеукраїнської акції «Запали свічку». В знак глибокого смутку та вічної пам’яті про невинно загиблих українців вони запалили поминальні свічки та поклали їх поруч викладеного з лампадок Державного Гербу, на площі перед Будинком культури.

Після чого священнослужителі різних релігійних конфесій провели панахиду за загиблими в роки Голодомору. За світлу пам'ять та спокій душ замучених голодом українців молились священнослужителі УПЦ КП - отці Андрій та Валерій, римсько-католицької церкви - отець Андрій та греко-католицької церкви - отець Василій.

Цього ж дня у фойє Будинку культури всі бажаючі мали можливість ознайомитись з матеріалами тематичної виставки, що висвітлює події Голодомору 1932-1933 років в Україні. А також переглянути розгорнуту книжкову виставку «На хресті голодомору», яку підготувала Тячівська районна бібліотека для дорослих.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно