Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівників комунальних закладів пропонують затверджувати на сесіях

Керівників комунальних закладів пропонують затверджувати на сесіях

Керівників комунальних закладів пропонують затверджувати на сесіях
На чергову сесію Закарпатської обласної ради голова облдержадміністрації виносить пропозицію відтепер проводити обговорення і затвердження кандидатур керівників комунальних закладів області...

На чергову сесію Закарпатської обласної ради голова облдержадміністрації виносить пропозицію відтепер проводити обговорення і затвердження кандидатур керівників комунальних закладів області депутатським корпусом.

ВІДЕО ДНЯ

Тобто, щоби призначення відповідальних осіб затверджувалися представниками громади – депутатами, – зазначає прес-служба Закарпатської ОДА.

Про це на черговому пленарному засіданні сесії поговорять вже у п’ятницю, 21 листопада.

Реклама

Василь Губаль уже запропонував таку практику громадам в районах – щоби керівників комунальних закладів (до прикладу, шкіл, садочків і амбулаторій) так само затверджувати на місцевих сесіях – у районах, містах і селах.

"Нехай депутатські корпуси на місцях "проведуть" кандидатури керівників через сесії й визначать людей, яких прийме громада й які зможуть працювати на її користь. Я запрошую: зробімо це, не очікуючи офіційного запровадження децентралізації, а вже діймо в її руслі, посилюймо місцеве самоврядування, звикаймо до цього. Таку практику закон про місцеве самоврядування не забороняє. Так люди, зокрема, більше знатимуть про тих, кого пропонують голови РДА на керівників закладів. Процес стане відкритішим. Побачимо, як це діятиме на місцях. Пропозиція з нашого боку є" – зазначає голова обласної державної адміністрації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно