Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зменшився обсяг споживання природного газу

На Закарпатті зменшився обсяг споживання природного газу
ПАТ “Закарпатгаз” подало на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання енергетики та компослуг інвестиційну програму на 2015 рік в обсязі 16,7 мільйонів гривень. З цієї суми 10,8...

ПАТ “Закарпатгаз” подало на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання енергетики та компослуг інвестиційну програму на 2015 рік в обсязі 16,7 мільйонів гривень. З цієї суми 10,8 мільйонів гривень або ж 64,65% планується спрямувати на будівництво, реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж та споруд на них.

ВІДЕО ДНЯ

Щороку ПАТ «Закарпатгаз» формує і подає на розгляд комісії НКРЕКП інвестиційну програму в якій вказує перелік запланованих впродовж року капіталовкладень та обґрунтовує їх. Ці заходи дадуть змогу підтримувати належний технічний рівень і підвищити надійність та безпеку експлуатації системи газопостачання Закарпатської області, - інформує прес-служба ПАТ "Закарпатгаз".

За останні роки обсяг споживання природного газу на Закарпатті впав з майже 686,8 мільйонів кубометрів газу в 2011 році до очікуваних 549,9 мільйонів кубометрів газу на кінець 2014 року.

Реклама

У зв’язку зі зменшенням обсягів споживання газу зменшуються прибутки компанії і основним джерелом фінансування для інвестиційної програми залишаються заходи, які реалізовуються за рахунок амортизаційних відрахувань та прибутку. «Ми плануємо капітально відремонтувати 8 газорозподільчих пунктів, 3 газові колодязі, провести заміну 20 ШГРП, 11 засувок, встановити 3 ШГРП та реконструювати 41 станцію катодного захисту» – зазначає головний інженер Андрій Горват.

На впровадження та розвиток системи дистанційного контролю за газопостачанням в Інвестпрограму закладено 495 тисяч гривень. На придбання приладів для діагностики стану системи газопостачання – 311 тисяч гривень та 1 мільйон гривень на закупівлю 2 аварійних автомобілів VW Transporter для експлуатаційних служб.

Реклама

У рамках Інвестиційної програми передбачено протягом року безкоштовно встановити споживачам 1,3 тисяч лічильників та замінити 419 непридатних побутових роторних лічильників.

Для удосконалення обліку та зниження виробничо-технологічних та понаднормових втрат природного газу планується спрямувати понад 0,6 мільйона гривень або ж 3,7 % коштів. З цією метою заплановано також придбання і встановлення на ГРП 12 приладів обліку газу та 9 коректорів.

З проектом інвестиційної програми ПАТ «Закарпатгаз» споживачі можуть ознайомитися на офіційному сайті компанії. Крім того, за контактними данами вказаними на сайті, споживачі можуть залишити свої пропозиції та зауваження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно