Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жертви телефонного шахрая переказали зловмиснику 25 тисяч гривень

Жертви телефонного шахрая переказали зловмиснику 25 тисяч гривень

Жертви телефонного шахрая переказали зловмиснику 25 тисяч гривень
Попри всі попередження ужгородських міліціонерів, громадяни знову і знову попадаються «на гачок» до телефонних шахраїв. Для досягнення своїх злочинних цілей пройдисвіти вміло грають на людських...

Попри всі попередження ужгородських міліціонерів, громадяни знову і знову попадаються «на гачок» до телефонних шахраїв.

ВІДЕО ДНЯ

Для досягнення своїх злочинних цілей пройдисвіти вміло грають на людських почуттях. Зазвичай зловмисники телефонують з прихованого номеру на мобільний телефон жертви і розповідають страшні історії про близьких, при цьому, нав'язливо пропонують допомогу, за яку потрібно терміново заплатити, - зазначила Діана Дорогій, речниця Ужгородського МВ УМВС.

До прикладу, вчора протягом дня до Ужгородського міськвідділу міліції надійшли два звернення громадян, які постраждали від рук саме таких пройдисвітів.

Реклама

У першому випадку зловмисник зателефонував 51-річній жительці Сумської області з прихованого номера телефону. У телефонній розмові шахрай повідомив, що у сина потерпілої проблеми, а для їх вирішення потрібно переказати гроші на картковий рахунок, номер якого повідомив пройдисвіт. При цьому наполягав, що у жынки мало часу, та щоб вона про це нікому нічого не казала.

Потерпіла зробила все те, що вимагав у неї зловмисник – поспіхом зібрала всі свої заощадження в сумі 15 000 гривень та перерахувала їх через термінал одного з відомих банків. А коли повернулася додому та побачила сина. З’ясувалося, що син потерпілої навіть з дому не виходив, у нього усе в порядку, і ніяких проблем він немає. Тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

Реклама

Другою жертвою «телефонного» шахрая стала 34-річна ужгородка. Вже при розмові з правоохоронцями потерпіла розповіла, що 14 жовтня цього року, обідньої пори з номеру одного з мобільних операторів на їй мобільний телефон, зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником слідства. Про те, якої саме структури не вказав. При розмові з жінкою незнайомець повідомив, що її син потрапив в біду, а для непритягнення його до кримінальної відповідальності негайно потрібно перерахувати 10 000 гривень на вказаний ним номер рахунку.

Як і в першому випадку, потерпіла не перевірила отриману від пройдисвіта інформацію, а відразу зібрала заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на рахунок, якій повідомив шахрай в телефонній розмові. Лише після того, як виконала вимоги зловмисника, вона здогадалася зателефонувати синові. Він був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього усе в порядку, і ніяких проблем він немає. Тоді ужгородка звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника встановлюється.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно