Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова ОДА Василь Губаль провів зустріч з представниками ОБСЄ

Голова ОДА Василь Губаль провів зустріч з представниками ОБСЄ

Голова ОДА Василь Губаль провів зустріч з представниками ОБСЄ
У вівторок, 18 листопада, в Закарпатській ОДА приймали членів Моніторингової місії ОБСЄ – Доріна Фазлі та Паолу Маєлі. З головою ОДА Василем Губалем вони обговорили підсумки проведення парламентських...

У вівторок, 18 листопада, в Закарпатській ОДА приймали членів Моніторингової місії ОБСЄ – Доріна Фазлі та Паолу Маєлі. З головою ОДА Василем Губалем вони обговорили підсумки проведення парламентських виборів на Закарпатті та інші актуальні питання.

ВІДЕО ДНЯ

Як підсумував під час зустрічі керівник області, на Закарпатті вибори пройшли, попри загальну напругу в державі, відносно спокійно, мали місце незначні порушення, які, втім, не вплинули на результати волевиявлення закарпатців, повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Василь Губаль дав таку оцінку: "Скажу відверто - враховуючи події, які відбуваються на Сході, я сподівався, що явка українців загалом і закарпатців зокрема буде вищою. Утім, сподівання не справдилися. Це, як на мене, серйозний сигнал, й треба працювати так, аби люди довіряли владі і брали участь у виборчому процесі активніше".

Реклама

"Що стосується загалом цих виборів, то Закарпаття проголосувало у відповідності з переважними настроями в державі. Перемогли "Блок Петра Порошенка" та інші демократичні сили. Щодо мажоритарних округів, то, як на мене, дуже важливо, що депутатами стали справжні патріоти Закарпаття. Крім того, є краяни, які пройшли за партійними списками, і Закарпаття матиме потужний, так би мовити, підрозділ у Верховній Раді, що належно обстоюватиме інтереси свого рідного краю також у роботі в парламенті" – сказав Василь Губаль.

Представники Моніторингової місії також цікавилися участю і виборах представників національних меншин. Так, Василь Губаль поінформував, що депутатом Верховної ради став Василь Брензович, який представляє угорську громаду – найчисленнішу національну меншину Закарпаття. Відтак учасники зустрічі обговорили інші аспекти соціально-політичного життя краю, зокрема, і пов'язані зі конфліктом на Сході.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно