Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зросла кількість малих підприємств

На Закарпатті зросла кількість малих підприємств
За результатами структурного обстеження, кількість економічно активних малих підприємств області за 2013 р. склала 5741 одиницю, що становить 95,3% загальної кількості підприємств-суб’єктів...

За результатами структурного обстеження, кількість економічно активних малих підприємств області за 2013 р. склала 5741 одиницю, що становить 95,3% загальної кількості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності.

ВІДЕО ДНЯ

Із загальної кількості малих підприємств 86,6% становлять мікропідприємства, у яких середня кількість працівників за звітній період не перевищує 10 осіб, а річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 млн. євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України, - повідомляє Головне управління статистики у Закарпатській області.

У структурі підприємств за видами економічної діяльності, у порівнянні з 2012 р., зросла частка кількості малих підприємств у сферах: промисловості; фінансової та страхової діяльності; мистецтва, спорту, розваг та відпочинку.

Реклама

Обсяг реалізованої малими підприємствами продукції (товарів, послуг) без ПДВ становив 5351,0 млн. грн. і склав 17,8% обласного показника.

Значно збільшилася, у порівнянні з 2012 р., частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) малими підприємствами у сфері тимчасового розміщення й організації харчування.

Реклама

Більше половини районного обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) склала частка малих підприємств Тячівського, Хустського районів та м. Чоп.

На малих підприємствах у 2013 р. працювали 27084 найманих працівників, що склало, як і за 2012 р., третину загальної кількості найманих працівників усіх підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності області. У розрахунку на одне мале підприємство припадало 5 осіб найманих працівників.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно