Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Тячеві урочисто відкрили військовий волонтерський центр (ФОТО)

У Тячеві урочисто відкрили військовий волонтерський центр (ФОТО)

У Тячеві урочисто відкрили військовий волонтерський центр (ФОТО)
Сьогодні, 17 листопада, розпочав роботу єдиний районний центр волонтерської допомоги, головна мета якого – надання різносторонньої допомога воїнам АТО та їх сім’ям. У відкритті центру прийняли участь...

Сьогодні, 17 листопада, розпочав роботу єдиний районний центр волонтерської допомоги, головна мета якого – надання різносторонньої допомога воїнам АТО та їх сім’ям. У відкритті центру прийняли участь завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату державної адміністрації Василь Калинич, координатор ГФ «Народна самооборона» Василь Гоблик, учасники Майдану - Віталій Бенчак, Едуард Шуфрич, волонтери, а також воїни АТО з Луганська.

ВІДЕО ДНЯ

Настоятель греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці Йосип Штогрин освятив приміщення новоствореного волонтерського центру та благословив на успішне здійснення благодійної справи всіх волонтерів. Крім того отець Йосип доставив у центр повний мікроавтобус гуманітарної допомоги попередньо зібраної в храмі, повідомила прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Очолив центр активний учасник Майдану, радник голови Тячівської райдержадміністрації Богдан Колодницький. У свій він час пройшов через війну в Афганістані, відтак керував організацією, що займалась допомогою воїнам-афганцям. Тому як ніхто інший знає про потреби військових та має певний досвід у справі організації волонтерської допомоги. Також тут щоденно працюватиме мати учасника АТО Вікторія Роман.

Реклама

- Ми не можемо стояти осторонь подій на Сході, адже там воюють кращі сини України, справжні патріоти рідної землі. Тому Тячівщина, як і вся Україна, активно включилась у волонтерський рух допомоги військовослужбовцям в АТО. До роботи центру активно долучаються небайдужі мешканці району, які працюють виключно на громадських засадах, - наголошує Богдан Колодницький.

Попри те, що сьогодні перший офіційний день роботи центру, його засновники та волонтери займаються організацією благодійних акцій ще з перших днів Революції Гідності та кривавих подій на Сході країни. Вони неодноразово збирали продукти харчування, воду, одяг, засоби особистої гігієни, амуніцію, медичні препарати і особисто доставляли все це на Схід. Володіючи певним досвідом виникло розуміння того, наскільки важлива координація роботи в даній справі. Тому від сьогодні все, що передаватимуть люди для військових, звозитимуть до центрального складу, де речі будуть сортувати, розподіляти та відправляти на передову.

Реклама

В подальшій роботі волонтерської організації передбачена також допомога військовослужбовцям та їх рідним у вирішенні побутових проблем, медична та психічна допомога учасникам АТО. Просторе приміщення зі складом та комп’ютером волонтерам надали люди доброї волі, які таким чином побажали зробити свій внесок у громадський рух.

Тож запрошуємо всіх мешканців Тячівщини внести свій вклад у благодійну справу. Бажаючі мають змогу з 9 до 17 приходити в центр та приносити продукти харчування, теплий одяг, медикаменти чи інші речі, необхідні нашим військовим. Розташований він у м. Тячів, по вулиці Пролетарській, 2 (у дворі позаду районного центру зайнятості).

А для грошових внесків громадян створено благодійний фонд «Горгани». Його реквізити:

Реклама

Код 39430815

р/р 26008300527100

МФО 312356 АТ «Ощадбанк»

У Тячеві урочисто відкрили військовий волонтерський центр (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно