Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Віталій Семаль про політичні ігри у міськраді та про своє призначення

Віталій Семаль про політичні ігри у міськраді та про своє призначення

Віталій Семаль про політичні ігри у міськраді та про своє призначення
Сьогодні, 17 листопада, в Ужгроді повинне було відбутися чергове засідання Ужгородської міськради. Тим не менше депутати саботували його ще у більшій мірі, ніж попереднє. Бо тоді їм не вистачило...

Сьогодні, 17 листопада, в Ужгроді повинне було відбутися чергове засідання Ужгородської міськради.

ВІДЕО ДНЯ

Тим не менше депутати саботували його ще у більшій мірі, ніж попереднє. Бо тоді їм не вистачило двох голосів для старту засідання. Зараз же у залі зареєструвалося лише четверо депутатів. Все через відсутність погодженої кандидатури на посаду в.о. міського голови.

Нагадаємо чинний секретар Віталій Семаль спільно з рядом депутатів написав заяви на вихід зі складу міської ради. Але виявився заручником обставин, бо ж заяву повинні погодити самі депутати.

Реклама

Відповідно засідання перенесли вже на четвер, 20 листопада.

У коментар журналістам Віталій Семаль взявся пояснити свою позицію та причини для виходу з ради:

Реклама

"Я розпочинав з цими людьми роботу із 2010 року. Безумовно, як і було оголошено з цієї трибуни, працював заступником міського голови два роки, потім ще два роки першим заступником. Два тижні тому мені довірили 41 голос. З цієї трибуни я казав: якщо є довіра, я готовий працювати. Тиждень минув у різних розмовах, викривлених і не дуже правдивих інформаційних потоках тощо. Але я прийшов на сесію, оголосив її початок. Люди не зареєструвалися. Нам не вистачило до кворуму буквально двох голосів. Я розумію, що нема одностайної думки, одностайного бажання працювати, і бачу, що у цьому театрі політичного абсурду я себе не бачу. Десять снів керівництва мені було достатньо, аби зрозуміти, що це не моє і клоуном я не збираюся бути".

Далі секретар міськради пообіцяв таки провести четвергове засідання і прикласти до цього всіх зусиль. Він також запевнив, що проблем з функціонуванням міста немає:

"Згідно регламенту я склав повноваження як депутата. У разі якщо, а я маю надію і вірю, буду над тим працювати з кожним депутатом, головами фракцій та груп, щоб люди прийшли і не робили дурниць, дивлячись в очі тим людям, які їх обирали. Місто має працювати. А сьогодні має бути відповідальність людини і навіть групи людей. Які мають працювати і є на це повністю всі підстави. На сьогодні, як і говорив пан Щадей, а саме я опікувався цим напрямком, місто готове до опалювального періоду, місто у стадії завершення встановлення індивідуального опалення соціально незахищеним верствам населення, тобто на сьогодні стан фінансування у місті Ужгород не є критичним, не є важким,не є неординарним. Нормальна робота".

Реклама

Наостанок Віталій Семаль дав свої рекомендацію з приводу кандидатури нового секретаря Ужгородської міськради:

"У нас є люди, спеціалісти у виконкомі, які вміють і можуть працювати. Але треба очільника, який би взяв це все в руки, однодумців, які б допомогли і виконав ту місію, яка буде покладена на таку людину. Достойні кандидатури тут у залі є і думаю, не одна. Але моя рекомендація, яку я оголосив у п'ятницю провівши наради і зустрічі з головами фракцій і груп. Я просив їх: шановні, оберіть одну людину і не пускайте його самого, а іще як мінімум 2-3 замів, помічників, які зможуть справитися.  Я особисто, як Віталій Семаль, можу допомогти порадити, якщо до мене звернуться. Я не втікаю нікуди. Я є. Я можу десь пригодитися, якщо буде у цьому потреба. Тому критичної загрози місту Ужгород немає. Є політичні ігри, є якісь кривотоки, недомовленості на рівні декількох депутатів. А, в принципі, основна маса депутатів готова працювати як і працювала. Безумовно, є проекти, які не до душі і громаді, і депутатам, але їх треба виконувати і доводити депутатам, чому саме вони приймаються".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно