Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителі Закарпаття скаржаться на переселенців зі Сходу

Жителі Закарпаття скаржаться на переселенців зі Сходу
Не є таємницею, що закарпатський край став тимчасовим притулком для переселенців зі сходу нашої країни, які опинилися в епіцентрі буремних подій. У пошуках мирного життя, люди змушені були залишити...

Не є таємницею, що закарпатський край став тимчасовим притулком для переселенців зі сходу нашої країни, які опинилися в епіцентрі буремних подій. У пошуках мирного життя, люди змушені були залишити свої домівки й тікати світ за очі від жахітть і явної небезпеки, що чатувала на них у їхньому краї.

ВІДЕО ДНЯ

Усім відомо, що закарпатці дуже гостинні та добрі. Вони завжди готові прийти на допомогу. Краяни розуміють, яка не легка доля лягла на плечі наших східних побратимів. Закарпатці всіляко допомагають цим людям. Дехто безкоштовно надає у користування своє власне житло, при цьому переїжджає з родиною до знайомих, родичів та друзів. Дехто допомагає вимушеним переселенцям продуктами харчування, одягом та іншим. Є й такі люди, хто підтримує переселенців «добрим словом». Та на жаль, не всі наші гості з східного регіону, цінують закарпатську гостинність, - розповіла Діана Дорогій, речниця Ужгородського МВ УМВС.

До прикладу, днями, близько 17:40, за скоєння адміністративного правопорушення працівники відділення ДАІ міста Ужгорода зупинили автомобіль «Nissan Micra» під керуванням 29-річної жительки Донецька. Жінка рухаючись з сторони вулиці Станційної в напрямку вулиці Гагаріна, водійка здійснила проїзд через залізничний переїзд на заборонений сигнал світлофора та звукову сигналізацію незалежно від наявності та положення шлагбаума.

Реклама

Відносно порушниці міліціонери склали адміністративний протокол за ознаками ч.2 ст.123 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів), за порушення п. 20.5в Правил дорожнього руху України (Рух через переїзд забороняється, якщо включений заборонний сигнал світлофора або звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума). Диспозиція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 до 1190 або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року, або адміністративного арешту на строк від 7 до 10 діб. Протокол направлено до суду.

На законну вимогу працівників міліції, надати посвідчення водія та реєстраційні документи на транспортний засіб, жінка категорично відмовилася, лише показала їх.

Реклама

Скоївши адміністративне правопорушення, а саме проїзд через залізничний переїзд на заборонений сигнал світлофора та звукову сигналізацію незалежно від наявності та положення шлагбаума, донеччанка з прийнятим рішенням міліціонерів не згідна. При спілкуванні з працівниками відділення ДАІ з обслуговування міста Ужгорода, вела себе зухвало, використовувала своє становище в статусі переселенки. Звинуватила правоохоронців у упередженому ставленні до неї, мовляв притягнули до відповідальності, бо вона є жителькою Донецька.

Нагадаємо, що Закарпаття є багатонаціональним краєм. Тут живуть люди з різними національно-культурними традиціями, віросповіданнями, політичними поглядами та життєвими позиціями. Місцеве населення ніколи не ворогувало між собою. Закарпатці є гостинними та добрими один до одного. Люди живуть у мирі, спокої і злагоді, любові і повазі один до одного.

Крім того, непоодинокі випадки коли корінне населення міста, звертається до міліціонерів по допомогу у вирішенні питань, які стосуються порушення громадського порядку східними гостями. Зазвичай переселенці відпочиваючи в розважальних закладах міста та будучи під дією алкоголю, створюють незручності для спокою городян. При цьому східняки зазначають, що їм все можна, вони особливі.

Реклама

На щастя, не всі вимушені переселенці такі, як у наших випадках. Більшість з них вдячні закарпатцям за надану допомогу, вони ведуть себе спокійно, і з ними клопоту не виникає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно