Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Берегівська молодь провела літературний вечір

Берегівська молодь провела літературний вечір
Реформатська молодіжна громада інституту («FRIGY») сьогодні вже складає невідривну частину берегівського молодіжного життя. Спільнота постійно розширює свою діяльність. Вони не лише проголошують...

Реформатська молодіжна громада інституту («FRIGY») сьогодні вже складає невідривну частину берегівського молодіжного життя.

ВІДЕО ДНЯ

Спільнота постійно розширює свою діяльність. Вони не лише проголошують Боже слово, але і звертають увагу на забезпечення культурних та креативних заходів для всіх зацікавлених. Так, щомісяця в понеділок організовують літературний вечір. Таким чином, 3 листопада громада організувала вже другу в цьому навчальному році таку зустріч в будинку Закарпатської реформатської молодіжної організації («KRISZ»). Якщо на першій зустрічі учасники ділилися між собою улюбленими віршами про Бога, то тепер на захід було запрошено сучасних закарпатських письменників. Поетеса Беатрікс Путої-Тарци, господиня літературних вечорів, у рядах гостей привітала Кароля Бакош Кіша, Гергеля Марчак та Тімеї Шрек. Після короткого представлення автори самі зачитали свої твори, що допомогло ближче донести до молоді так часто критиковану, живу закарпатську літературу. Захід зробила яскравішим група «Альманах», яка не просто зачитувала, а співала вірші. Формація, до складу якої входить Рика Шітєв, Вікторія Бодор, Бетті Деак та Давід Шімон, радіє дедалі більшій своїй популярності, вже може пишатися і власними творами. До музичного виступу приєднався і поет Гергель Марчак, який під супровід гітари виконав, між іншим, і вірші присутніх ГабріеллиЛеврінц  та Кароля Бакош Кіша. На приємному вечорі відповідний заряд отримала не тільки душа, але і тіло: учасників пригощали тістечками, печивом та гарячим чаєм.

Література є ліками для душі. Деякі вірші зображають наші мрії, які ховаються глибоко в серці, виражають наші почуття. Поети, письменники та музиканти від Творця отримали такий чудовий дар, який вони розвивають, та яким можуть поділитися з читачами та слухачами. Знаючи це, «FRIGY» і надалі чекає на зацікавлених, і запрошує всіх на літературний вечір в наступному місяці. Про зустріч можна дізнатися на сторінці «FRIGY» на Facebook.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно