Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вищий господарський суд скасував попередні рішення судів у справі Мужіївського золоторудника

Вищий господарський суд скасував попередні рішення судів у справі Мужіївського золоторудника

Вищий господарський суд скасував попередні рішення судів у справі Мужіївського золоторудника
Закарпастька прокуратура у Вищому господарському суді домоглася скасування попередніх суддівських рішень, якими безоплатно було передано запаси корисних копалин Мужіївського...

Закарпастька прокуратура у Вищому господарському суді домоглася скасування попередніх суддівських рішень, якими безоплатно було передано запаси корисних копалин Мужіївського золоторудника.

ВІДЕО ДНЯ

Прокуратурою Закарпатської області до Вищого господарського суду України було подано касаційну скаргу в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби геології та надр України, Міністерства промислової політики України в особі ЗАТ «Державна акціонерна компанія України «Українські поліметали», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Йдеться про рішення Господарського суду Закарпатської області від 17 вересня 2013 року, яким було безоплатно передано частину корисних копалин Мужіївського родовища, які містять дорогоцінні метали (в тому числі золото), товариству з обмеженою відповідальністю «Карпатська рудна компанія», оминувши при цьому встановлений законом порядок.

Реклама

Вищий господарський суд України погодився з позицією прокуратури Закарпатської області задовільниши касаційну скаргу прокуратури, тим самим скасовано незаконні рішення господарського суду Закарпатської області та постанову Львівського апеляційного господарського суду, а справу повернуто для розгляду до суду першої інстанції.

Вказаними незаконними і вже скасованими рішеннями судів було зобов’язано ТОВ «Закарпатполіметали» передати ТОВ «Карпатська рудна компанія» відвали гірських порід Мужіївського родовища.

Реклама

Завдяки вжитим прокуратурою області заходам не допущено використання незаконно переданих приватній структурі, на безоплатній основі, корисних копалин Мужіївського золоторудника та майна підприємства, засновником якого є Міністерство промислової політики України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно