Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура перевірила поширену у ЗМІ інформацію про безпідставне тримання ув’язнених осіб у колонії

Прокуратура перевірила поширену у ЗМІ інформацію про безпідставне тримання ув’язнених осіб у колонії

Прокуратура перевірила поширену у ЗМІ інформацію про безпідставне тримання ув’язнених осіб у колонії
У зв’язку із появою у засобах масової інформації повідомлень про безпідставне тримання ув’язнених осіб в Закарпатській установі виконання покарань №9, прокуратурою області було повторно проведено...

У зв’язку із появою у засобах масової інформації повідомлень про безпідставне тримання ув’язнених осіб в Закарпатській установі виконання покарань №9, прокуратурою області було повторно проведено перевірку з цього приводу.

ВІДЕО ДНЯ

Встановлено, що станом на 10 листопада 2014 р. в установі перебували під вартою понад два місяці 143 особи, які рахувалися за судами області. Вказані особи обвинувачуються у скоєні тяжких та особливо тяжких злочинів. Випадків взяття під варту осіб, які б підозрювалися у скоєнні злочинів невеликої тяжкості та тримання їх у слідчому ізоляторі понад визначені законодавством строки не встановлено, – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Вивчення особових справ в’язнів, які перераховані за судами, засвідчило, що в матеріалах їх особових справ наявні ухвали суду про продовження строків тримання під вартою. Також не виявлено і випадків поміщення та тримання в секторі СІЗО Закарпатської УВП № 9 осіб без ухвал слідчого судді.

Реклама

Разом з тим, працівниками прокуратури області проводяться щомісячні перевірки з питань додержання вимог законодавства посадовими особами Закарпатської УВП № 9 при поміщенні та триманні взятих під варту осіб у зазначеній установі. В ході перевірок здійснюються обходи всіх камерних приміщень СІЗО, проводяться бесіди із спецконтингентом, в ході яких вивчаються питання законності поміщення та тримання ув’язнених в установі, в тому числі шляхом вивчення відповідних процесуальних документів. За результатами таких перевірок упродовж поточного року не було виявлено жодного факту поміщення ув’язнених осіб до СІЗО без законних на те підстав.

Питання додержання вимог законодавства при поміщенні та триманні ув’язнених в секторі СІЗО Закарпатської УВП № 9, а також забезпечення законності під час розгляду кримінальних проваджень у суді перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно