Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустський універмаг продадуть на аукціоні

Хустський універмаг продадуть на аукціоні
Універмаг «Хуст», розквартирований у самому центрі міста над Тисою, давно перебуває далеко не в найкращому в стані. Продати будівлю чиновники намагаються вже майже два десятиліття, та охочих вкласти...

Універмаг «Хуст», розквартирований у самому центрі міста над Тисою, давно перебуває далеко не в найкращому в стані. Продати будівлю чиновники намагаються вже майже два десятиліття, та охочих вкласти гроші у величезну споруду – одиниці. От так із року в рік і занепадає, руйнується та втрачає естетичну привабливість колишня візитівка закарпатського райцентру.

ВІДЕО ДНЯ

– 12 листопада відбулося засідання міськвиконкому, на якому було вирішено продовжити термін дії висновку про вартість оціночного майна щодо універмагу «Хуст». Отже, занедбана торговельна споруда виставляється на аукціон. Стартова ціна об’єкту – 7 млн. 269 тис. 840 грн (у тому числі з ПДВ – 1 млн. 211 тис. 640 грн). – розповідає керуючий справами Хустського міськвиконкому Василь Сабадош. – Торги пройдуть прозоро та публічно і першою з вимог до нового власника буде приведення до ладу в найкоротший термін фасаду та сходів, які наразі потребують серйозної реконструкції.

Варто зазначити, що продаж споруди, площею 3 тис. 689,3 кв.м сьогодні є одним із ключових питань для міської влади Хуста, адже після завершення реконструкції Майдану Незалежності універмаг випадає з архітектурної композиції центру. Аби вберегти історичну будівлю від руйнування і водночас якомога точніше відтворити її автентичність, потрібно працювати над її переоблаштуванням від фундаменту до даху.

Реклама

– Банальний радянський універмаг віджив своє, – запевняє пан Василь. – Його повинен замінити модерний об’єкт, який буде приємно відвідати і городянам, і особливо гостям міста. Тому що всі розуміють, що центр у закарпатському курортному регіоні повинен бути орієнтований саме на туристів. Гріх не використовувати ті безцінні ресурси, які дає нам сама природа. А отже маємо приваблювати до себе візитерів, залучати інвестиції, упорядковувати те, що вже маємо, аби мальовнича Срібна Земля процвітала і розвивалася.

Марина Алдон

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно