Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олега Ціника керівники Закарпаття представили, як нового голову місцевої РДА

Олега Ціника керівники Закарпаття представили, як нового голову місцевої РДА

Олега Ціника керівники Закарпаття представили, як нового голову місцевої РДА
У четвер, 13 листопада, у Воловецькій РДА голови Закарпатських ОДА і облради Василь Губаль та Володимир Чубірко представили нового керівника району. За розпорядженням Президента України обов'язки...

У четвер, 13 листопада, у Воловецькій РДА голови Закарпатських ОДА і облради Василь Губаль та Володимир Чубірко представили нового керівника району. За розпорядженням Президента України обов'язки голови Воловецької РДА виконує Олег Ціник, - зазначили у прес-службі Закапатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Вітаючи представників Воловеччини, голова ОДА передовсім подякував колишньому голові РДА Михайлові Попеличу, який узяв відповідальність за район у непростий час - одразу після Революції Гідності. Михайло Андрійович, своєю чергою, висловив вдячність колективу РДА, селищним і сільським головам за співпрацю. Василь Губаль закликав попереднього і нового керівників району співпрацювати, адже зараз час об'єднуватися в інтересах громади.

Водночас керівник краю акцентував: "Воловеччині є над чим працювати – й у владі, і в громаді, і на місцях, у школах, садочках і амбулаторіях. Район потребує кадрових змін – необхідні такі зміни, які дозволять не бути статистами, "перекладати папірці", а здійснювати реформи".

Реклама

Олег Ціник у своєму виступі наголосив, що чекає на підтримку громади і представників місцевого самоврядування. "У час, коли наші хлопці воюють на Сході, ми тут, на Заході, не можемо собі дозволити чвари. Ми повинні об'єднатися для нашого верховинського краю – діяти разом. Один в полі не воїн!

Лише спільно подолаємо негаразди, що є на нашому шляху, й розвиватимемо Воловеччину". Керівник району повідомив, що особливу увагу приділить освіті, у тому числі і дитячо-юнацькому спорту, аби протидіяти підвищенню кількості правопорушень серед неповнолітніх, що спостерігають зараз. І наголосив: Воловеччина потребує нагальних змін у лісовій сфері, адже, розвиваючи туризм, що перспективний для цього краю, не можна дозволити, щоби в лісовій сфері було таке неподобство, як досі.

Реклама

Голова районної ради Іван Щербей, вітаючи нового колегу на посаді голови району, закликав депутатів, представників місцевого самоврядування "підтримати, підставити плече новому керівнику, й діяти разом для рідної Верховини".

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що в складній ситуації, які ми маємо і області і в країні, слід діяти спільно й ефективно: "У час, коли триває війна, треба провадити боротьбу й на місцях – передовсім з корупцією. Прямуємо до децентралізації влади, й, певно, керівники, яких зараз представляємо, є останніми з призначених, далі ж все відбуватиметься через вибори". "Ще закликаю всіх керівників на місцях приймати ті рішення, яких потребує громада, чути її – слід припинити поділ на два "світи": світ мешканців району, і світ влади в кабінетах, і діяти в інтересах людей" – сказав Володимир Чубірко.

Василь Губаль, звертаючись до активу району, акцентував, що на край чекає медична реформа, яку варто впроваджувати лише на засадах потреб регіону, й керівництво області очікує на пропозиції – медиків, громадських активістів, місцевого самоврядування Воловеччини. Що ж до освіти, голова ОДА попросив припинити у галузі "політичну практику" – коли директори шкіл виконують партійні завдання замість того, аби опікуватися роботою. Василь Губаль запропонував погоджувати призначення керівників районних закладів на сесіях районної ради – тобто, узгоджувати з представниками громади.

Реклама

Також обласна влада попросила представників влади району приділити особливу увагу родинам учасників АТО й співпрацювати з волонтерами, які допомагають війську. "Дуже би хотілося, аби наші захисники не переживали, як справи у їхніх сімей, а були спокійні за рідних" – сказав Василь Губаль.

Відтак він запросив представників району активніше працювати з міжнародними партнерами – розробити проект, корисний району (чи то в сільському туризмі, чи в інфраструктурі, екології) для захисту у грантових програмах. Голова ОДА повідомив про стратегію. яку зараз впроваджуватиме область – стосовно енергозаміщення, яке дозволить позбутися потреби в російському газі, наголосивши, що це питання, ніби суто енергетичне, зараз є й справою патріотизму. Насамкінець керівник області закликав правоохоронців подолати корупцію. яка присутня в їхніх структурах, і діяти винятково для людей. Власне, це стосується усієї влади Воловеччини – наголосив Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно