Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородцям презентуватимуть першу книгу про Кротона

Ужгородцям презентуватимуть першу книгу про Кротона
Сьогодні, 13 листопада, о 17:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбудеться презентація книги Антона Копинця "Іван Сила на прізвисько "Кротон". Антон...

Сьогодні, 13 листопада, о 17:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбудеться презентація книги Антона Копинця "Іван Сила на прізвисько "Кротон".

ВІДЕО ДНЯ

Антон Копинець - один із засновників Закарпатського радіо та телебачення, в нашому краї він відомий ще як прижиттєвий біограф силача Івана Фірцака-Кротона. Антон Михайлович товаришував зі славетним атлетом, тож вів життєпис з перших уст.

Цього року нарешті побачив світ оригінал біографічного роману "Іван Сила на прізвисько Кротон" Антона Копинця. Ця книга була написана ще у 1969, з великими скороченнями видана у 1972 році. "У мене в руках повна версія роману, яким його задумав і написав пан Антон, а нащадки, насамперед онука Ліна Дегтярьова, дали нове життя. Вона написала і вступне слово про свого дідуся",- розповідає нам закарпатський радіожурналіст Вікторія Петішко.

Реклама

Ліна Дегтярьова - київський дизайнер, але в Ужгороді буває час від часу. На своїй сторінці у Фейсбуці пише, що останнім часом з головою занурилась в архіви дідуся Антона Копинця. "Розбираю пожовклі акуратно посортовані папки зі сценаріями для радіо- і телепередач, матеріалами для романів і п'єс, публікаціями в газетах, вже надрукованими і ще лиш начорно написаними віршами, рукописами, - говорить пані Ліна. - Намагаюсь зрозуміти, якою він був людиною, чим жив і що любив".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно