Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати від "Єдиного Центру" зірвали засідання Берегівської міської ради

Депутати від "Єдиного Центру" зірвали засідання Берегівської міської ради

Депутати від "Єдиного Центру" зірвали засідання Берегівської міської ради
Учора через політичні амбіції депутатів від фракції "Єдиний Центр" не вдалось провести засідання сесії, внаслідок чого міська рада не затвердила ряд життєдіяльних питань для нашого міста. Серед них...

Учора через політичні амбіції депутатів від фракції "Єдиний Центр" не вдалось провести засідання сесії, внаслідок чого міська рада не затвердила ряд життєдіяльних питань для нашого міста. Серед них виплата зарплати бюджетникам, а також виділення земельних ділянок берегівським військовим, які воюють у зоні АТО та членам сімей загиблих воїнів.

ВІДЕО ДНЯ

Міський голова Берегова Золтан Баб'як прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці.

По-перше, на прохання депутатів "ЄЦу" заплановане на 31 жовтня пленарне засідання сесії було перенесено на 12 листопада. Це прохання було аргументовано необхідністю додати ще кілька питань у порядок денний.

Реклама

По-друге, вже традиційно перед засіданням сесії проводиться погоджувальна нарада, в якій беруть участь представники "ЄЦу". Після того, як відбулась нарада, представниками фракції не було висунуто жодних зауважень чи заперечень щодо проведення сьогоднішньої сесії. Тож, була впевненість в тому, що разом з депутатами вдасться плідно попрацювати над вирішенням нагальних завдань для Берегова.

Однак, вже в сесійному залі голова фракції ЄЦу Ольга Бізіля висунула вимогу не проводити засідання сесії, оскільки, на її думку, Золтан Баб'як не є легітимним мером через начебто відсутній щорічний звіт про свою діяльність. Та останній зауважив, що звіт був готовий. Проте, цей факт був проігнорований, як і його заява про те, що кожен депутат згідно з законодавством так само повинен відзвітуватися як мінімум один раз у рік.

Реклама

Присутні представники "ЄЦу" так і не проголосували за відкриття сесії. За згодою усіх присутніх наступне засідання перенесли на 22 грудня, на якій розглянуть порядок денний, а також усі депутати міськради прозвітують роботу за рік.

Та незважаючи на це, депутати "Єдиного Центру" розповсюдили у деяких ЗМІ неправдиву інформацію про те, «депутати міської ради вирішили, що наступна сесія відбудеться наступного тижня, 21 листопада. Саме тоді вирішать всі нагальні питання, у тому числі про виділення земельних ділянок для бійців-учасників АТО та затвердять кошти для бюджетників з обласного бюджету. Міський голова Золтан Баб'як погодився прозвітуватися перед громадою, але зробить це лише у грудні.» Якщо так, то чому ж не можна було провести сесію в наперед визначений час?

З цього випливають питання: «Чи можна збирати «нелегітимному», на думку депутатів ЄЦу, меру засідання сесії 21 листопада?» та «Чому декілька депутатів мають вирішувати, чи легітимний обраний берегівською громадою мер?».

Реклама

"Ситуація, яка склалась, одразу нагадує нещодавні події в міській раді Ужгорода, яка викликала велике невдоволення серед ужгородців. Адже, замість того, щоб працювати на благо містян, деякі депутати перешкоджають роботі мерії. Цей же сценарій проходить у міській раді Берегова, спрямований на повну дискредитацію роботи міського голови, який представляє інтереси всіх національностей міста, зокрема угорців, які найбільш компактно проживають саме у Берегові", - зазначив градоначальник Берегова.

"З кінця Другої світової війни берегівчани жили в мирі. Однак, схоже на те, що хтось зацікавлений у розпаленні ворожнечі в нашому багатонаціональному місті. На Сході України вже відбувається війна. Можливо, на нашій землі теж хочуть розхитати ситуацію?", - мовив Золан Баб'як.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно