Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині ще збирають осінні гриби

На Тячівщині ще збирають осінні гриби
Надзвичайно тепла осінь порадували мешканців гірських сіл щедрим урожаєм лісових дарів. І хоч на календарі середина листопада, білі гриби та так звані "челленяки" ще знаходять у горах Тереблянської...

Надзвичайно тепла осінь порадували мешканців гірських сіл щедрим урожаєм лісових дарів. І хоч на календарі середина листопада, білі гриби та так звані "челленяки" ще знаходять у горах Тереблянської долини - зокрема у Занявці, на Чумальовському та Дулівському схилах.

ВІДЕО ДНЯ

У таку пору гриби надзвичайно чисті, бо не мають червів і краще зберігаються. Тож місцеві мають можливість ще запаститися такими корисними дарами лісу. Для багатьох родин - це звичний і традиційний продукт харчування, доповнення до раціону.

Нагадаємо, користь грибів була виявлена не одне тисячоліття тому і сьогодні цей продукт залишається одним з необхідних і корисних в щоденному раціоні багатьох людей. Навіть коли гриби ретельно вивчені в лабораторіях, учені не перестають дивуватися з цього унікального природного продукту.

Реклама

По складу мінералів гриби можна прирівняти до фруктів, по кількості і складу вуглеводів - до овочів. За кількостю білка гриби перевершують м’ясо, іноді гриби так і називають «лісове м’ясо», для людей, що не вживають тваринні білки, гриби одне з головних джерел цих цінних з’єднань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно