Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перечинці вшанували відомого шашкіста

Перечинці вшанували відомого шашкіста
10 листопада відбувся традиційний шашковий турнір, присвячений пам’яті Олекси Белея. Цьогорічний меморіал відзначив перший ювілей – 10 років пройшло з того часу, коли він уперше був ініційований...

10 листопада відбувся традиційний шашковий турнір, присвячений пам’яті Олекси Белея.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогорічний меморіал відзначив перший ювілей – 10 років пройшло з того часу, коли він уперше був ініційований кмс М. Кичерою; тоді ці змагання пройшли в м. Перечин.

Із 2005 року цей турнір щороку проводиться на батьківщині покійного шашкіста в с.Тур’я-Ремета. Не став винятком і цьогорічний, який проходив у приміщенні місцевого Будинку культури: стараннями організаторів місце проведення змагань було настільки облаштоване й забезпечене всім необхідним, що відповідало не тільки прискіпливим потребам любителів, але й найсучаснішим вимогам часу.

Реклама

У змаганнях взяли участь 40 спортсменів - це своєрідний рекорд турніру. Серед учасників переважна більшість складається з місцевих любителів шашок з м.Перечин, с.Зарічево, а також ужгородські шашкісти. Порадували своїм інтересом до шашкової гри місцева молодь. Загалом кількість юнаків і дівчат становила 20 чол.

Урочистим було відкриття, де виступив голова сільської ради М.М.Біган, начальник управління у справах молоді та спорту Ю.І.Афанасьєв. Усі присутні вшанували пам’ять Олекси Белея хвилиною мовчання.

Реклама

Далі головний суддя озвучив хід проведення та регламент змагань. Обрано змішану систему з подальшим визначенням фіналістів - 20 хвилин на партію обом спортсменам. Ігровий сценарій обласного турніру відзначався динамізмом, гостротою поєдинків та безкомпромісною спортивною грою спортсменів. Майже 95 відсотків зіграних партій закінчились результативно. Порадували своїх уболівальників місцеві шашкісти: Степан Головей, Михайло Коряк, Олександр Комісаренко, Іван Шип. Справжнім відкриттям турніру став успішний виступ молодого першорозрядника Тиберія Товта, який зайняв почесне 5-те місце.

А перемогу в найпереконливіший спосіб здобув кмс Михайло Кичера з с.Зарічево, який виграв усі поєдинки. Символічно, що переможець святкує перемогу вдруге після 2004 р., коли він уперше виграв змагання. Друге місце завоював кмс Віктор Туртаєв (м.Ужгород). Третє почесне місце здобув першорозрядник із с.Тур’я-Ремета Михайло Коряк.

Серед юнаків переможцями стали: Богдан Недоступ, Леонор Ступак, Юрій Червеняк. Серед дівчат – Юлія Король, Світлана Бабич, Тетяна Шахайда.

Реклама

Головний трофей турніру, а саме кубок, голова сільської ради М.М.Біган вручив кмс Михайлу Кичері. Він також був нагороджений грамотою, медаллю та цінним подарунком. Грамотами і медалями управління молоді та спорту нагороджені переможці серед юнаків та дівчат.

Турнір пройшов організовано, коректно, на високому спортивному рівні і став знаковою подією суспільно-громадського життя місцевої громади.

Михайло Рішко, головний суддя змагань

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно